-
Eskİ arazİler
Merhabalar. İstanbulun köyünden bir köylü bizi arayarak burada arazilerimizin olduğunu ve satın almak istediklerini söylediler. Bize parsel numaralarını verdiler. Bunları nereden öğrendiklerini bilmiyorum. Sanırım tapudan çıktı. Bizim şimdiye kadar bu yerlerden haberimiz yoktu. Babaannem yıllar önce o köyden evlenerek gitmiş. araziler Babaannemin babası tarafından. Sizlere danışmak istediğim şey; İlgili yerin tapu müdürlüğünden nüfus kayıt bilgilerimiz ile başvuruda bulunarak geçmişe dönük bilgi edinebilir miyiz ? İzlemem gereken yol nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim ?
-
Cevap: Eskİ arazİler
Tapu sicilinin açıklığı
MADDE 1020.- Tapu sicili herkese açıktır.
İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin verilmesini isteyebilir.
Benim şahsi kanaatim; söz konusu taşınmazların bulunduğu tapu müdürlüğüne gidip, hangi hususta bilgi alacaksanız, oradan bilgi tedarik etmeniz.
-
Peki geçmişe babaannemin ve onun annesinin veraset ilamlarını mı çıkartmalıyım. Bunun ile birlikte nüfus kayıt örneklerinide alsam bana tapu müdürlüğünde yardımcı olurlar mı ? Birde bu araziler hazineye geşmiş olma olasılığı nedir ?
-
En önce siz veya babaannenizin mirasçılarılarından biri, e-devletten kendi adına kayıtlı taşınmazlara baktı mı?
Eğer o tapu dairesi girişlerini tamamladı ise, e-devlette görebilirsiniz.
-
evet ilgili yer kayıtlarını tamamlamış ama e-devlette birşey görünmüyor. Peki ne yapmalıyım
- - - Updated - - -
evet ilgili yer kayıtlarını tamamlamış ama e-devlette birşey görünmüyor. Peki ne yapmalıyım
-
Tapu müdürlüğüne gidip, mirasçısı olduğum taşınmazlar ile bilgi almak istiyorum dediğinizde yardımcı olacaklarını düşünüyorum.. En azından bizim buralarda oluyor.. Önce taşınmazların olduğundan ve nerelerde bulunduğundan emin olmalısınız ki ona göre bir yol çizersiniz.. Nüfus kayıt örnekleri ile gitmeniz yeterli olacaktır.. Veraset ilamına bu aşamada gerek yoktur diye düşünüyorum
-
Taşınmazların nerede olduğundan eminim.Elimizde köylülerin bildirdiği parsel numaraları var. Hukuki olarak nasıl bir adım atabiirim.
-
ozaman veraset ilamı alarak işe başlamalısınız