Şirket küçülmeye gitme kararı alırsa isteğimizle haklarımızı alarak ayrılabilir miyiz?
Merhaba;
Uluslararası büyük bir teknoloji firması dünya çağına küçülmeye gidiyor. Türkiye'de de son 6 aydır en az 30 kişinin işine karşılıklı fesih şeklinde son verildi. Şirket bunu yaparken işçiye 2 adet dilekçe imzalatıyor. 1. Karşılıklı iş sözleşme feshi 2. "tüm haklarımı aldım, davacı olmayacağım" içerikli dilekçe. 2. dilekçeyi imzalarsanız şirket kendi özel paketinden 2-3 maaş ek prim veriyor.
6 aydır beni işten çıkarmıyorlar, proje de vermiyorlar. İşverenin istediği zamanda işten çıkarılınca hemen iş bulunamaz. Daha az maaş teklifle başka bir iş bulmama rağmen tüm haklarımı almadan istifa etmek istemiyorum. Fakat diğer teklifi veren firma da ihbar süresi bitiminde işe başlamamı istiyor.
Önümüzdeki süreçte çalıştığım firmaya "iş yokluğu ve küçülme nedeniyle piskolojik sorunlar yaşadığımdan , aile ve sağlığım olumsuz etkilendiği için tüm haklarımı alarak iş sözleşmemin feshini istiyorum" diye bir dilekçe vermek tüm haklarımı alabilmem için hukuki ve sonuç odaklı bir davranış mıdır? Yoka Bölüm yöneticisine sözlü olarak , işten "sözleşmesi fesih edilecekler" listesinde olmaya gönüllü olduğumu bildirmek mi daha doğru süreç olur?
Saygılar
Cevap: Şirket küçülmeye gitme kararı alırsa isteğimizle haklarımızı alarak ayrılabilir miyiz?
firmanın küçülmesi sizi de çıkaracakları anlamına gelmez bu yüzden 1. dediğinizin pek bir anlamı olmaz.
Karşılıklı konuşmayı deneyebilirsiniz fakat diğer şirketin sizi işe almak gibi bir zorunluluğu olmadığını unutmayın.
Cevap: Şirket küçülmeye gitme kararı alırsa isteğimizle haklarımızı alarak ayrılabilir miyiz?
Aslında işçiye iş vermemek mobbing (işten bezdirme) maddelerinden biri olarak görülmektedir.
Maaşınız ödeniyor mu?
Primleriniz gerçek ücretiniz üzerinden mi ödeniyor SGK na?
Alıntı:
senamüjde rumuzlu üyeden alıntı
Aslında işçiye iş vermemek mobbing (işten bezdirme) maddelerinden biri olarak görülmektedir.
Ortada küçülme kararı alan bir şirket var(mış).
Alıntı:
senamüjde rumuzlu üyeden alıntı
"iş yokluğu ve küçülme nedeniyle piskolojik sorunlar yaşadığımdan , aile ve sağlığım olumsuz etkilendiği için tüm haklarımı alarak iş sözleşmemin feshini istiyorum"
Özlük haklarınız dışında kalan şirketin derdi sizin derdiniz mi?