Site yönetimi tarafından toplanan aidatların yönetimi
Selamlar
Oturduğum sitede 2012 yılı aylık aidat bedeli olarak 252 TL (ısınma dahil) belirlendi. 2012 Mayıs ayında doğalgaz artışları bahane edilerek alınan ara kararla %40 oranında artış yapılarak 313 TL ye yükseltildi. 2012 yıl sonu faliyet raporunda, 2012 yılı için toplanan aidatlardan 100.000 TL tasarruf sağladığı ve bu miktarın site hesabına aktarılıp herhangi bir işte kullanılmaması yönünde karar alınacağı belirtiliyordu. Ben kiracı olarak sitede oturduğum sürece, site ortak giderlerinin bana düşen payını ödemekle mükellef olduğumu düşünüyorum. 2012 yılı başında belirlenen 252 TL lik aidata masraflardaki artış dolayısı ile %40 lık artış yapılıyor ve yıl sonunda 100.000 TL tasarruf sağlanıyor. Kat maliki olacak olsam tasarruf sağlanan 100.000 TL ilerde site masrafı için kullanılabileceğini düşünüp çok fazla umursamam ama kiracı olduğum için 2-3 ay sonra taşınacağım ve benden toplanan fazla aidat ile tasarruf yapılan miktar sitenin yeni oluşacak gideri için kullanılabilecek.
Ben bu belgeler ve rakamlar ışığında her ay fazladan toplanan 61 TL yi site yönediminden taleb edebilir miyim? HUkuki olarak site yönetimin böyle bir karar alması uygun mu?
Görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim
Cevap: site yönetimi tarafından toplanan aidatların yönetimi