-
Hukuk denklik
Merhabalar, eğer konuyu yanlış yere açmışsam şimdiden özür diler, konumun gerekli başlığa taşınmasını rica ederim.
Ben yurtdışında Hukuk fakültesinden mezun oldum.YÖK'e başvurumu geçen sene yapmıştım.Bugün bana bir telefon geldi, evraklarımın Dış İşleri Bakanlığı tarafından onlara gereken kontroller sonrasında iletidiğini, hiç bir sorun olmadığını fakat 11 tane fark ders çıkarıldığını söylediler.
Aranızda, yurtdışında okuyum Türkiyede denkliğini alan arkadaşlar varmı? Zira Yök'tekiler fazla bilgi vermiyorlar.
Anladığım kadarıyla üniversite tercihi yapacağım ve ondan sonra bir üniversiteye yerleştirileceğim.
Türkiye içinde herhangi bir üniversiteyi seçebilirmiyim?
Üniversite kaydımı şimdimi yoksa 2013 senesinin güz ayındamı yapmam gereliyor? Şimdi yapsam bile hemen beni sınava alırlarmı?
Sınavlara diğer öğrencilerle berabermi gireceğim yoksa denklik için sınava girenlere farkı sınav prosedürümü uygulanıyor?
Şimdi yapsam hemen sınavlara girebilirmiyim?
Derslere katılma zorunluluğu varmı?
Bu 11 dersin sınavına girmek ne kadar sürede gerçekleşir? 1 senemi, 2 senemi..
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Hukuk denklik
Evet arkadaslar hic aranizda bunlari yasayin ve tecrubeyi konustura bilecek birisi yok mu. Bende ayni seyleri merak ediyorum, yardiminiza hayir demem :)