Ayıplı ürün iade hakkım varmı ?
Merhaba iyi akşamlar. Benim bir icra durumum var ancak herkes farklı bişeyler söylüyor sizin tecrübelerinize güvenerek buradan sormak istedim.
Ben geçen sene Vodafone'dan HTC Sensation marka telefon aldım. Aynı sene içerisinde 4 defa aynı sorundan servise girdi ve birçok parçası değişti.
Bende yasal hakkım olarak Tüketici hakları hakem heyeti'ne başvurdum. Hakem heyeti beni haklı gördü ve 1460 TL değeri olan telefonumun para iadesini "Tavsiye" niteliğinde bir rapor ile onayladı.
Bu rapor ile birlikte telefonu Teleservice'e verdim. Ancak 1.5 ay geçmesine rağmen hiç arayan soran olmadı. İlk zamanlar telefonu aldığım firma yani "Özatalar iletişim" firmasına mail olarak attım. Bu işler ile sorumlu olan kişi ile görüştüm ve o kişi bana para iadesini Teleservice'in yapacağını söyledi. Ancak Hakem heyeti raporun bu "Özatalar iletişim" adına açılmıştı. Bugün kadıköy C Adliye binasında icra bölümüne giderek takip açtırdım. Oradaki memur arkadaşlar bana bu karar yeterli takip açacağımı söylediler ancak ben bu Tüketici hakları raporunu dün "Özatalar iletişim" firmasının sorumlusuna gönderdim ve o bana - firma bu parayı ödemez çünkü elindeki rapor 1168 TL altı için geçerli üst mahkemeye başvurmam gerektiğini söyledi.
Şimdi sonuç acaba ne olur bilmiyorum. Takip için 50TL masrafım oldu. Acaba boşuna mı masraf yaptım ?
Şimdiden çok teşekkür ederim
Cevap: ayıplı ürün iade hakkım varmı ?
Bildiğim kadarıyla siz tüketici hakem heyetinde haklı görüldüyseniz karar tavsiye niteliğinde bile olsa davalı taraf kararı 15 gün içerisinde tüketici mahkemesine itiraz etmesi gerekirdi. Böyle bir itiraz oldu mu? 15 gün içerisinde itiraz edilmediği sürece karar kesinleşmiş oluyor ve siz dilediğiniz şekilde icra takibi başlatabiliyorsunuz.
Vodafone hiçbir şekilde parayı yatırmıyor ben genel merkeze icra ile gidip alacağımı almıştım. Karar kesin olduğu halde. Sanırım yapmanız gereken tüketici mahkemesine dava açmaktı.
Ama icra başlattıysanız karşı taraf itiraz ederse icra durur, ama icrayı karşı taraf durursa itirazın iptali davası açabilirmisiniz bilmiyorum. Sanırım burada hukukçu arkadaşların fikirleri gerekli. Çünkü itirazın iptali açabilirseniz %40 icra inkar tazminatı alabilirsiniz.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla siz tüketici hakem heyetinde haklı görüldüyseniz karar tavsiye niteliğinde bile olsa davalı taraf kararı 15 gün içerisinde tüketici mahkemesine itiraz etmesi gerekirdi. Böyle bir itiraz oldu mu? 15 gün içerisinde itiraz edilmediği sürece karar kesinleşmiş oluyor ve siz dilediğiniz şekilde icra takibi başlatabiliyorsunuz.
Eğer 1168 TL altında olsaydı bu geçerliydi kanımca. Limit üstündeki rapor, sadece mahkemeye bir delil niteliğinde.
Tüketici mahkemesine dava açılması gerek. Bunun için süre ne kadar bilmiyorum. Umarım geçmemiştir.
Sonuç olarak bu THH tavsiyesi ile takip yapılamayacağu düşüncesindeyim.
Bilen birisi yazar da işin doğrusunu öğrenirsem, sevinirim :)
hayır bana itiraz falan gelmedi
Alıntı:
bekirbaser rumuzlu üyeden alıntı
hayır bana itiraz falan gelmedi
7 gün içinde itiraz etmemişlerse borcu kabul etmişler demektir. O zaman sorun ne?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
7 gün içinde itiraz etmemişlerse borcu kabul etmişler demektir. O zaman sorun ne?
Yorumun için teşekkür ederim. Ancak benim bahsettiğim itiraz, hakem heyetine itiraz edilmedi yani. Icra daha ellerine ulasmamıstır bana 15 gün sonra ulaşır dediler APS ile