Beraat Ettiğim Davadan 600 TL Alacağım Kararı Var Nasıl Alırım
Merhaba arkadaşlar hakkımda bedelsiz senet kullanıma ilişkin dava açılmıştı, o davadan beraat ettim. Bugün davanın karar metnini almaya gittiğimde resimde görülen karar da 600 TL tarafıma ödenmesi diyor. Bu ücreti nasıl alacağım yardımcı olur musunuz,
http://g1301.hizliresim.com/15/8/hrwth.jpg
Cevap: Beraat Ettiğim Davadan 600 TL Alacağım Kararı Var Nasıl Alırım
Karar kesinlestikden sonra 8 ci sulh ceza kalemine gideceksiniz.
Kararın kesinleştiğini teyit ettireceksiniz.
Alacağınızı hesap ettireceksiniz.
Sonrada vezneye gidip alacaksınız.
Karar kesin üstat yukarıdaki metinde kararın metni, ama davayı açan kişi yargıtaya gitmiş. Bu ücretin alınmasına bir engelmidir,
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Karar kesin üstat yukarıdaki metinde kararın metni, ama davayı açan kişi yargıtaya gitmiş. Bu ücretin alınmasına bir engelmidir,
Yargıtay a itiraz edilince karar kesinleşmez.
Yargıtay dan gelecek cevabı bekleyeceksin.
Yargıtay a itiraz edilince kesinleşme süreci zaman aşımı durdu.
Tüh o kötü olmuş, yargıtay da ne kadar sürer üstat bu davanın sonuçlanması aşağı yukarı,
O para sizin değil, avukatınızın diye biliyorum ben. Emin misiniz sizin olduğuna?
Emin değilim o yüzden sizlere sordum arkadaşlar kararda ise benim olduğunu belirtiyor,
Bahsedilen para "vekalet ücreti" olduğundan avukatlık kanunundaki "Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir." cümlesine göre avukata aittir diye düşünüyorum.
Ben olsam bu soruyu avukatıma sorardım. Şöyle şöyle al derse, öğrenir ve gider alırdım; Hoop benim o para çek elini derse "Şansımı denemiştm" derdim :)
Bunca yıllık avukatım ilk defa bir ceza davasında beraat nedeni ile hazine aleyhine avukatlık ücretine hükmedildiğini görüyorum. Avukatlık kanunu uyarınca kararla hükmedilen vekalet ücreti avukata aittir. Yargıtaya göre siz avukatınıza bir ücret ödediyseniz bunu siz alabiliyorsunuz galiba.