Menfi tespit davasından cıkan senede tedbir kararı...
cevapladığınız için şimdiden teşekkürler...
son zamanlar mağdurlarının durdurulan inşaatından dolayı cok oldugu inşaat firmasının mağdur müşterilerinden biriyim...aralık sonu ödemem gereken senet için(senet emre muharrer senet) ödeme zamanından önce menfi tespit davası açtım.bir hafta sonra hakim senedin ödemesini mahkeme sonuçlanana kadar durdurdu tedbir kararı verdi bu karar elimde.İnşaat firması senedi başka bir firmaya ciro etmiş ve şirkette tahsil için bir bankaya teslim etmiş.bankadan gelen ödeme emri sonucu bankaya bu kararı götürdüğümde bunu bize vermeniz gerekmiyor biz senedi kişiye geri iade edeceğiz gerisi sizinle onun arasında deyip almadı...senedin ciro edildiği şirketi zor olsa da buldum ve kendileriyle irtibata geçip elimde tedbir kararı olduğunu senedin protesto edilmemesi gerektiğini söyledim fakat biz gerekli girişimi başlatırız dediler.Şu an dava açtılar mı bilmiyorum.
ilk sorum şirkete bu tedbir kararını noterden ihtar ile göndermem gereklimidir? Benimle aynı durumda olan başka bir mağdurun elinde tedbir kararı olmasına rağmen maaşına haciz gelmiş.Bunun bozulması için şimdi dava açtı...
İkinci sorum bu durumu yaşamamam için senede aldırdığım tedbir kararı eve haciz için gelenlere gösterdiğimde memurlar haciz işlemini durduracakmı bu tedbir kararını biryere teslim etmem gerekiyor sanki.Ne ile karşılaşacağım konusunda süreçle ilgili bilgilendirirmisiniz..(Karışık ve uzun yazdığım için şimdiden özür diliyorum)
Cevap: Menfi tespit davasından cıkan senede tedbir kararı...
mahkeme kararını icra ya vermen gerekecek, senet için sana ödeme emri veya icra takibi yapacaklar, sende buna elindeki belge ile itiraz edip ödemeyi durduracaksın.
lakin, davayı kaybedersen, faiziyle geri ödeyeceğini unutma...
Cevap: Menfi tespit davasından cıkan senede tedbir kararı...