İki arkadaş ev tuttuk fakat arkadaşım evden ayrılıyor kontrat onun üzerine benim kefil olarak imzam var.
Merhabalar. Ben ve bir arkadaşım emlak ofisi aracılığı ile bir ev bulup ev sahibiyle anlaştık. Evde ikimizinde kalacağını belirttik ve kontrat yaptık, kontratta ev arkadaşım kiracı bende kefil olarak görünüyorum. Kontrat tarihi 20.11.2011. 01.01.2013 tarihinde ev arkadaşım evlendiği için evden ayrılacağını bildirdi ev sahibine, fakat ev sahibi ev arkadaşım evden ayrıldığı takdirde benimle yeniden kontrat yapmayacağını ve evden çıkmamı istediğini söylüyor. Bu durumda benim elimde bir belge kalmıyor. Kiralar elden ve zamanında ödendi makbuzlarım var. Adım kontratta geçmese de, aramızdaki anlaşma bir sözlü anlaşma sayılır mı ? Ev sahibi hukuki yollarla beni evden çıkarabilir mi ? Şimdiden çok teşekkürler
Cevap: İki arkadaş ev tuttuk fakat arkadaşım evden ayrılıyor kontrat onun üzerine benim kefil olarak imzam var.
İİK 276’ya sonda ‘’Borçlunun nesep ve sebepten usul ve füruu, karı veya kocası, ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ve iş ortakları ile borçluya tebaan mecurda oturdukları anlaşılan diğer şahıslar, bu madde hükmünün tatbikında üçüncü şahıs sayılmazlar.’’ denilmektedir