Karar kesinleşti, davada sahtelik var?
Yerel mahkemenin gerekçeli kararda dayandığı bilirkişi raporunda gerçeğe aykırılık mevcuttu. Temyiz itirazlarında bunu belirttik, ama yargıtay bunu hiç incelemeden kararı ONADI, şimdi karar düzeltme yolundayız, peki karar düzeltmede de itirazlar yine hiç incelenmeden aynen onanırsa yani karar kesinleşirse ne yapacaz. Yargıtay neden temyiz itirazlarını incelemiyor ve itirazlara cevap vermiyor?
Yargıtay ın tek yaptığı; "mahkeme kararının gerekçesinde usül ve kanuna bir aykırılık bulunmadığına göre temyiz itirazlarının reddi gerekir" demekten başka birşey değil. :(
Temyiz için gittiğimiz Yargıtay da dosyayı incelemeyecek ve itirazlara da cevap vermeyecekse temyiz için başka nereye başvuracağız ki... :'(
Cevap: Karar kesinleşti, davada sahtelik var?
Demek ki ortada bir eksik inceleme yok yani dava sürecinde rapora itiraz ettiniz mi?
raporun gerçeğe aykırı olduğuna dair deliliniz var mı belirttiniz mi ekledinizmi ?
kısaca temyiz nedenleriniz usule ve davanın konusuna gerekçeye uygun mu?
Yargıtay kararını düzeltmezse ceza veriyor ve kararlar çok ağır bir kusur olmadıkça düzeltilmiyormuş diye duydum
bilirkişi raporunun gerçeğe aykırı olduğunu biraz açarmısınız?
Kanun maddesinde aranan bir koşul oluşmamışken, bilirkişi bu koşul oluşmuştur diye rapor veriyor, ancak nasıl oluştugunu neden oluştuguna dair hiçbir somut belge delil açıklama gösteremiyor.
Rapora itiraz ediyorum, haksız olduğunu belirtiyorum. Hakim de dava niteliği hakkında bilgili olmayınca verdiği karara kendiside güvenmeyerek, kararın bozulabileceğini söyleyerek hüküm kuruyor.
Neyse, temyize gittim, bilirkişi raporunun hatalı olduğu, mahkemenin de gerekçeli kararının da kanuna aykırı olduğunu belirterek, temyiz gerekçemle birebir aynı yargıtay kararını da ekte sunarak bozulmasını talep ettim.
temyiz gerekçemle aynı olan ve bozulan dava şu linkte mevcut: http://www.fikrimulkiyet.com/karar/0017.pdf
yargıtay, temyiz itirazlarımı hiç incelemeden, aynı davada kendi verdiği kararın aksine bir şekilde hareket ederek hükmü onadı.
bilirkişinin raporu kötü niyetle hazırladığını düşünüyorsanız bilirkişi hakkında da suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Yargıtayın verdiği kararlar birbiri ile çelişiyormuş gibi görünse de esasta aynı şeyi anlatır daha öncede söylediğim gibi eksik inceleme ile diyor karar yanlış demiyor belki yanlış olabilir de demiyor sadece konuyu iyi inceleyip araştır diyor yargıtay eksik incelemenin olduğu yerde sadece eksik incelemenin giderilerek hüküm kurulmasını istiyor aksi bir düşünce yargının tarafsızlığını gölgeler ve peşin hükmü ifade eder bu noktada sizin temyiz talebinde bulunurken içtahatı dayanak tutmak yerine temyiz talebine haklılığınızı ispatlayacak olgu düşünce ve delilleri iliştirmeniz daha doğru olurdu şimdi temyiz talebinde dile getirmediğiniz olgu ve düşünceleri bildirmediğiniz delilleri karar düzeltme talebinizde hayata geçirseniz dahi bu ne denli hukukidir.