Sulh ceza mahkemesine sevk olmuş dosyanın duruşma olmadan geri çekilmesi mümkün mü ?
Öncelikle ben polis okulu öğrencisiyim ve hakkımda hakaretten ve bu hakarete dayalı censel taciz davası açılmış.Karşı tarafla anlaşmama rağmen savcı bunun kararını ben veremem deyip sulh ceza mahkemesine sevk etti ve kovuşturma süreci başladı.Eğer okula teblikat gelirse okuldan ilişiğim kesilecek bunun olmaması için mahkeme olmadan davanın geri alınması mümkün mü ve eğer dava geri alınırsa bu benim sicilime işlenir mi ? :(
Cevap: Sulh ceza mahkemesine sevk olmuş dosyanın duruşma olmadan geri çekilmesi mümkün mü ?
savcı davayı mahkemeye göndermişse mahkemeye çıkmadan dava kapanmaz. adı üstünde sulh mahkemesi kısaca karşılıklı anlaşan her iki insanada karşılıklı anlaşma sonucu kolay kolay bir ceza verilmez. ama sorunu daha açık yazarsan dahada yardımcı olurum ilk ifadeni ne olarak verdin. karşı taraf bayan mı erkek mi? şimdilik soyleceklerim bu kadar büyük geçmiş olsun saygılar
Cevap: Sulh ceza mahkemesine sevk olmuş dosyanın duruşma olmadan geri çekilmesi mümkün mü ?
Alıntı:
baygol rumuzlu üyeden alıntı
savcı davayı mahkemeye göndermişse mahkemeye çıkmadan dava kapanmaz. adı üstünde sulh mahkemesi kısaca karşılıklı anlaşan her iki insanada karşılıklı anlaşma sonucu kolay kolay bir ceza verilmez. ama sorunu daha açık yazarsan dahada yardımcı olurum ilk ifadeni ne olarak verdin. karşı taraf bayan mı erkek mi? şimdilik soyleceklerim bu kadar büyük geçmiş olsun saygılar
şimdi ben bir kapı üzerinde yazılmış olan numaraya mesaj attım ve ters cevap gelince baya bir saydırdım mesaj olarak.sonra karşı tarafla görüştüm davayı çekeceğiz dediler karakola verilen dilekçe bir sebeple gitmemiş savcılığa sonra ifade verdim okulun bağlı olduğu karakolda karşı tarafla anlaştığımı belirttim gereken özrü diledim dedim ve uzlaşmak istediğimi belirttim ama savcı bunu kabul etmemiş ve bunu mahkeme verir kararı demiş benim yazmış olduğum mesajların hepsi kayıtlı dosyada ve eğer okuluma bir dilekçe gelirse mahkeme ile ilgili okuldan men edileceğim bu dilekçe gelmeden benim bu dava işini bitirmem gerek eğer biterse de bu benim sicilde gözükür mü veya sicilde gözükmemesi için nasıl bir karar çıkması gerekiyor? nasıl yapacağım lütfen yardımcı olun saygılarımla.