Ortak alanların kullanımı
Benim yaşadığım apartmanın otoparkı bulunmamaktadır. Bu sebeple yan bahçe yani diğer apartmanla aramızdaki, apartmanımıza ait alan apartmanımız sakinlerince otopark olarak kullanılmakta olup ancak 4 araç alabilecek kapasitededir. Apartmanımızsa 15 daireden oluşmaktadır. Sorun olan komşumuzun kendine ait otomobili yoktur. Bu kimse bu durumu bahane göstererek otopark olarak kullanılan alana apartmanımızda ikamet etmeyen bir kaç sokak ötede ikamet eden oğlunun otomobilini bu alana park ettirmektedir. Bu kimsenin 'Benim de bu alanda hakkım var, ben kullanmıyorsam oğlum kullanacak' demek hakkı mıdır? Şayet haklı değilse neler yapabilirim? teşekkürler.
Cevap: Ortak alanların kullanımı
Merhaba,
Aynı problem yöneticisi olduğum apartmanda da var. Bir komşumuzun babası servis şoförlüğü yapıyor ve yan binada oturuyor. Yan apartmanın otopark girişinde daha önceden yapılmış olan demir ferforjeden tonoz şeklinde çiçekliğin yüksekliği minibüs geçişi için müsait değil. Apartman ile kavgalı olduğundan yan apartman yönetimi tonozu kaldırmıyor. Komşumuzun babası da gelip bizim otoparka bırakıyor minibüsünü. Bu durum bizim apartmanımızda kalanların da rahatsız olmasına neden oluyor. Kendisinden minibüsü çıkartmasını rica ettiğimde apartmanda oğlu olduğunu ve istediği zaman onun hakkı dolayısıyla gelip park edebileceğini söylüyor. sayın yeliz.d nin yazdığı gibi anlaşmazlık durumunda dava açılabilir belki. Fakat dava açmadan önce durumu kanuni yönden kendisine nasıl izah edebilirim. Herhangi bir yerde bu konuyla ilgili bir kanun var mıdır? İlave olarak minibüsünü oğlunun üzerine yapar ise buna nasıl bir önlem alabilirim?
Cevap: Ortak alanların kullanımı
Hiçbir önlem alamazsınız insanların araç koyma hakkı var ise bu haklarını kullanırlar. 2 araba var ise 1 arabayı koyar diğerini koyamaz ama kendisi misafiri vs bu hakkı kullanır.
Arabanın kullanana ait olma gibi bir şartta yoktur. Çalıştığı işyerine ait aracı kullanan kişiye kendisine ait değildir diye koyma deme hakkımız varmı? yok.
Apartmanda oturana otopark hakkını kullanacağı aracın plakasını apartmana bildirir ve koyabilir.
Sizde şahıs ile konuşun kendi apartmanındaki otopark hakkını sizden biri kullansın :alala