Taksirle adam yaralama kamu hukuku davamdan nasıl bir sonuç çıkar
Arkadaşlar öncelikle vereceğimiz cavap için için şimdiden teşekkür ederim.
10/05/2012 tarihinde saat 19 civarı yaya geçitini iki metre geçtikten sonra park halinde duran araçların arasından çıkan yaşlı bir amcaya motosikletimle çarptım çarpma sonucu vucudunda kemik kırığı olduğu söylendi ama derecesini bilmiyorum aynı gün saat 11 civarında hastaneden taburcu oldu. Polis olay yerine geç geldiği için tutanağı ifademize göre yazarak suç oranını %50 olarak belirledi. Olay esnasında yaşlı amcanın yakınları taşkınlık yaptığından cevredekiler beni uzaklaştırdılar ve hastanede alkol muayenesine gittiğimde yakınlarının taşkınlıkları nedeni ile polisler beni telaşla hastaneden kaçırdılar. bu nedenle geçmiş olsuna gidip durumlarını soramadık. 10/11/2012 tarihinde duruşmaya gittim ve hakim bana şöyle sordu suçunun paracezasına çevrilmesini istermisin dedi bende evet dedim peşinden hakkındaki suçlamayı kabul ediyormusun dedi bende karşı tarafın ifadesini bilmediğimden olayı anlattım ve amcanın araçların arasından çıktığını söyledim bunu üzerine 10/01/2013 tarihine keşif kararı verdi. Dava kamu hukuku olarak açıldı. Yaşlı amca ve yakınları davaya katılmadılar. Tahmin yürüterek söylüyorum polis şikayeçimisiniz diye sorduklarında yakınları evet şikayetçiyiz dediler. ama sadece benim ceza almamı istediler. Size sorum bu davadan ne gibi bir sonuç çıkar. bana tavsiye edeceğiniz bir şey varmı. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Eksik yazdığım bilmeniz gereken soru olursa konuyu takip ediyor olacağım cevabını hemen verebilirim.
Cevap: Taksirle adam yaralama kamu hukuku davamdan nasıl bir sonuç çıkar.
% 50 kusurlu bulunmuşsunuz bide karşı tarafta kemik kırılması oluşmussa hakim illa bir ceza verecektir. ama para cezası olur oda ertelenır tabi alkollu olmadıgına dair rapor alındıysanız ve bu ilk kazanızsa büyük ihtimal ertelenir. geçmiş olsun saygılar
Alıntı:
baygol rumuzlu üyeden alıntı
% 50 kusurlu bulunmuşsunuz bide karşı tarafta kemik kırılması oluşmussa hakim illa bir ceza verecektir. ama para cezası olur oda ertelenır tabi alkollu olmadıgına dair rapor alındıysanız ve bu ilk kazanızsa büyük ihtimal ertelenir. geçmiş olsun saygılar
Cevabınız için teşekkür ederim.
Bilgisizliğimi mazur görün. Ertelenme konusunu anlayamadım.
erteleme şu şekilde olur. bunlar olasılık tabi daha önceden yine bir kazanız olmadıysa yada sabıkanız yoksa birde o gün için alkollu degilseniz büyük olası davanızın sonucu paraya çevrilecektir. hakim sizin iyi niyetinizi anlarsa para cezanız ertelenir yani 5 yıl içinde suç işlemezseniz bu dava düşer. tabi bu sonuç kesin degil büyük olasılık. büyük geçmiş olsun
Cevap: Taksirle adam yaralama kamu hukuku davamdan nasıl bir sonuç çıkar
Sayın baygol önceki cevaplarınız için teşekkür ederim.
Son duruşmam bugun görüldü. İlk duruşma ve keşif e gelmeyen karşı taraf bu duruşmaya gelmişti. Hakim bizi içeri çağırdı ve davacı amcaya kemik kırığın varmıydı senin diye sordu. yaşlı amcada olayda 2 kemiğinin kırıldığını söyledi.Sonra hakim bilirkişi raporuna göre benim tali karşı tarafıda asli kusurlu bulunduğunu söyledi. Davacı amca kızgın bir şekilde ben olmadan keşif yapıldı gizli gizli keşif yaptınız deyince hakim çok sinirlendi ve o zaman sende orda olsaydın diyerek sert çıkıştı. Sonra bana dönerek 2400 lira ceza yazdım sana dedi. Davacı amcaya diyeceğin vardı davayı kapatıyorum dedi. Amcada ben hakkımı arıyorum dedi. Hakimde 2400 lira ceza verdim işte daha napayım diyerek davayı kapattı. o güne kadar hiç görmediğim davacı yı ilk defa bu duruşmada gördüm ve duruşma salanunun kapısında elini öperek özür diledim. Yaşlı adam işin aslını bilmediğinden yanına gitmeyip halini hatrımı sormadığımdan yakındı bende akrabalarının yaptığı taşkınlıkları ve polisin bizi tembihleyerek gitmemize engel olduğunu anlattım. Adamda bana hak verdi ve helalleşerek evinin önüne kadar bıraktım.
Size sorum hakim karşı tarafı asli kusurlu görüyorken neden bana 2400 lira para cezası vermiş olabilir?
Düşük ihtimal biliyorum ama karşı tarafı susturmak için ceza 2400 lira deyip karşıma daha düşük rakam çıkabilirmi?
Gelir durumum ve halihazırdaki burçlarım nedeniyle bu cezayı indirme ihtimalimiz varmı?
Cezada erken ödeme indirimi, ödemenin parçalara bölünmesi durumu varmı?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler