İşten ayrıldıktan sonra maaş haczi
sayın üyeler.ben emekliyim.bir özel şirkette üç ay çalıştım 2012 inin 10.ayında ayrıldım fakat alacagımı tam alamadım bu iş yerine 2012 inin 11. ayında maaş a haciz yazısı geliyor bana ödenecek alamadıgım paradan 400 tl kesiyorlar bu mumkunmu olabilirmi beni aydınlatırsanız memnun olurum. bu gelen icrada 03-06-2002 de açılmış alacaklıda telsim mobil aş ozaman ben ödemiştim ama 9 tl kalmış o dokuz lira 400 lira olmuş.
Cevap: işten ayrıldıktan sonra maaş haczi
Maaşa haciz yazısının işverene gelmesiyle alamadığınız maaşınızın haczedilmesinde bir uygunsuzluk yok bence. 2002 yılında açılmış icra dosyasından bahsediyorsunuz. 9 TL kalmış ise o dosya kapanmaz zaten, yasal faiz işlemeye devam eder, ayrıca icra masrafı, avukat ücreti vs.üstüne eklendiğinde bu miktar bana normal geldi.
sayın üye tamamda ben 10.ayda ayrıldıgımda benim maaşımı verselerdi ne olacaktı
İşyeri , kendileriyle ilişiğinizin kesildiğini, herhangi bir alacağınız da olmadığını bildiren bir cevap yazısı yazarak konuyu kapatacaktı.
Yada , ayrılmanız nedeniyle hak etmiş oldugunuz bir kıdem tazminatınız olsaydı ve hala size ödenmemiş olsaydı,
o tazminatla da ilgili dosyaya olan borcu ödeyeceklerdi öncelikle, sonra kalanını size ödeyeceklerdi.
Alacaklı da işyerinden gelen olumsuz yanıtla birlikte tahsil için başka yolları kullanabilecekti.
- - - Updated - - -
İşyeri , kendileriyle ilişiğinizin kesildiğini, herhangi bir alacağınız da olmadığını bildiren bir cevap yazısı yazarak konuyu kapatacaktı.
Yada , ayrılmanız nedeniyle hak etmiş oldugunuz bir kıdem tazminatınız olsaydı ve hala size ödenmemiş olsaydı,
o tazminatla da ilgili dosyaya olan borcu ödeyeceklerdi öncelikle, sonra kalanını size ödeyeceklerdi.
Alacaklı da işyerinden gelen olumsuz yanıtla birlikte tahsil için başka yolları kullanabilecekti.
teşekkür ederim.benim kıdem tazminatım yok.ben işyerinden 10.ayda ayrıldım işten ayrılış evraklarımı 11.ayın otuzunda imzalattılar.icra yazısı 11.ayın 13 ünde geliyor bunlar oyazıya göre geri dönük alamadıgım geç ödedikleri maaşlardan 200+200 toplam 400 tl kesiyorlar.nasıl olur beni aydınlatın teşekkürler.