İcra Haciz Talebi Dilekçesi
Merhaba ,
Tam olarak anlayamasam da, İcra Müdürlüğüne gidip dosyamın durumunu sorduğumda Tebligat gelmiş.İtiraz gelmemiş.Şeklinde bilgi verdiler.Ne yapmam gerektiğini sorduğum da, yönlendiremiyoruz şeklinde cevaplar aldım.Uzun uğraşlarım sonucunda haciz talebinde bulunabileceğimi ve birkaç seçenek daha söylediler ama tam bilemiyorum. Şimdi ben ne yapabilirim ? Alacaklı taraf benim.Satış mağazası borçlu taraf ve karar hakem heyeti kararı , borç miktarı 600 lira kadar.
Bu Haciz talebi dilekçesine ne yazılacak ? Nasıl yazılacak örnek var mı acaba ? Birde ben yasal faiz istemedim bunun sıkıntısı olur mu ?
Cevap: İcra Haciz Talebi Dilekçesi
haciz talebine borçlu tarafın malvarlığı yazılır, karşı taraf zaten bir mağaza olduğundan pek bir malvarlığı bildirmesine gerek yok gibi. ancak siz buna rağmen mağaza sahibinin/müdürünün bu sebepten 3 aya kadar hapse atılmasını isteyebilirsiniz. yinede karşı tarafla bir konuşun elinizde kesinleşen bir ödeme emri olduğunu ödeme yapmamaları durumunda hacze geleceğinizi bildirin. haciz dilekçesi konusunda örnekleri inceleyebileceğiniz gibi dilekçe vermedende sözlü olarak haciz talep edebilirsiniz.
Bulunduğunuz kentteki bir Avukat ya da Hukuk bürosundan yardım almanızda fayda var.
Alıntı:
manisaakhisar rumuzlu üyeden alıntı
Bulunduğunuz kentteki bir Avukat ya da Hukuk bürosundan yardım almanızda fayda var.
o ne demek oluyor, davayı avukata devredin deseniz anlarım adamın alacağı neki danışmanlık hizmeti için para versin.