Aynı gün farklı saatlerde ölüm
eşlerden bayan olan hamileliğin 6. ayında beyin kanaması geçiriyor hastaneye kaldırılıyor ve bebeği anne karnından alıp küveze koyuyorlar ve her ikiside bir hafta hastanede tedavi altında tutuluyor tüm müdahalelere rağmen anne sabah saat 07.00 de ölüyor aynı gün içerisinde saat 17.00 da kimliği çıkrılmış bebekte vefat ediyor. nüfus kayıt örneklerinde sadece tarih yazmakta saat yazmamaktadır.
1-miras ne şekilde pay edilir?
2-veraset ilamında kimi mahkemeye vermek gerekir anneyi mi bebeğimi veya her ikiside ayrı ayrı mı?
Cevap: Aynı gün farklı saatlerde ölüm
Miras vefat eden bayanın eşine kalır bildiğim kadarıyla.
Vefat eden kişi mahkemeye verilemez. Bence olayda mahkemelik bir durum da yok zaten. Mahkemeden sadece eş olarak veraset ilamı çıkarılmasını talep edersiniz. İlama göre terekenin üzerinize tescilini gerekli yerlerden yaparsınız.
mahkeme yarısı eşe yarısı bayanın üst soyuna annesine kardeşlerine diyor...olması gereken sizin dediğiniz gibi fakat yanlışlık nerde bilmiyorum veraset ilamı çıkarmak için nasıl bir yol izlenmeli teşekkürler...tekrardan veraset ilamı çıkartmak istiyorum bu mümkünmü
Tek veraset ilamında tüm mirasbırakanlar istenilecek, tüm miras eşe kalır. Çünkü annenin mirası önce çocuğa ve eşe kalıyor. Sonra çocuk vefat edince tüm miras babaya kalıyor.
Hastaneden alınabilecek ölüm raporlarıyla saatler kanıtlanabilir diye düşünüyorum.
Sulh Hukuk mahkemesinde veraset ilamına itiraz davası açabilirsiniz bence.
bana dediler bebeğin veraseti için mahkemeye başvur bebeği yazdırdım ve verdim çıkan sonuç yarısı babaya diğer yarısı annanne ve çocuklarına diyor...önce annenin sonrada bebeğin ayrı ayrı verilmesi mi gerekiyor bebeğin çıkan sonucuna ne gibi işlem yapılmalı ?
Vefat saatleri ile ilgili olan kayıtlar ile birlikte aynı anda iki müteveffa için tek dava açın.
Mahkemeye ayni dilekcede iki kisiyi kabul etmedi tek kisi icin verebilirsiniz dedi bebegi o yuzden verdik simdi tekrardan anney verdik baska mahkemeye gitme sansimiz yok mudur
veraset ilamının iptali davası açılması gerekir diye düşünüyorum.
ben bu mahkemeyi anlamıyorum...nasıl iş yapıyorlar nüfustan kayıtları istiyorlar ölüm belgelerine bakmıyorlar hastaneden alınan ölüm belgelerinde saatler yazıyor halen nnüfus kayıtlarına bakıyorlar nüfus kayıtlarında da saat yazmıyor tarih aynı gün ama saatler yazmıyor anlatıyorum dosyaya ölüm belgelerini de koyuyorum bakmıyorlar nasıl ölüm belgelerini gösterecem bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler... ne kadar kolay benim malıma başkalarını ortak ediyorlar yarısını veriyorlar...