Cevap: icra - araç hacizi
Bu işi bir avukat yardımıyla ya da en azından icra dairesinin müdürü ile konuşarak karşı tarafın böyle bir muvazaalı işleme başvurmadan aracına haciz koydurmanın yollarını arayın derim. O da sanırım ihtiyadi tedbir koydurmanızı önerecektir. Çünkü takip başlattığınızda illaki karşı tarafa ödeme emri gidecek ve yasal süre verilecek. O arada arabayı bir akrabasına para karşılığı satar ve bunu ispatlarsa araç üzerine haciz işi yalan olur. Bu yüzden illaki aracın satışını isteyerek borcunuzu buradan karşılama ümidiniz var ise gerekli harcın ödenerek araç üzerine tedbir koyulması en mantıklısı gözüküyor.
evt sanırım tek yol bu. cevaplarınız için tşkr ederim.
Paranızın yettiği kadarına ihtiyati haciz alıp senedin tamamını icraya koyabilirsiniz.
adli yardımda ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir için harç alınmıyor.
Harcı bişi değil zaten teminat da istenmiyor mu?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Paranızın yettiği kadarına ihtiyati haciz alıp senedin tamamını icraya koyabilirsiniz.
engin bey 25bin tllik senetin 5bin tlsi için ihtiyati haciz kararı alabiliyormuyuz? böyle bişey varsa 25bintlinin %15ini ödemek var 5bin tlnin %15ini ödemek yani teminat olarak yatırmak var öyle oluyorsa ozaman sıkıntı yok. ama senet tek olduğu için sanırım senet bedelinin tamamının %15i teminat olarak mahkeme yatırmamı ister diye düşünüyorum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
adli yardımda ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir için harç alınmıyor.
ihtiyati haciz kararı çıkartmak için borç miktarının %15i kadar teminat isteniyor mahkemeden diye biliyorum ben yanlışmı?:alala
yeni hmk'daki değişiklikle ihtiyati tedbirlerde gösterilmesi gereken teminatlar adli yardım kapsamına alındı fakat ihtiyati hacizler için doğrudan uygulanıp uygulanamayacağına ilişkin icra iflas kanunda değişiklik yapılmadı. bildiğiniz gibi ihtiyati hacize genel mahkemeler baktığından kıyasen uygulama olabilir hakimle görüşmekte fayda var.
Alacak bölünebilir, alacağınızın dilediği kadarı için ihtiyati haciz kararı isteyebilir teminatını da bu miktar üzerinden yatırabilirsiniz ben çok yaptım :)