Açık artırmanın yapıldığını esnada, artırmadan haberi olmayan birinin oradaki arkadaşlarına selam vermek için elini kaldırması üzerine müzayedecinin sattım demesiyle birlikte o kişi malın sahibi olur mu?
Printable View
Açık artırmanın yapıldığını esnada, artırmadan haberi olmayan birinin oradaki arkadaşlarına selam vermek için elini kaldırması üzerine müzayedecinin sattım demesiyle birlikte o kişi malın sahibi olur mu?
Müzayede izlediniz mi?
Ben canlı olarak izlemedim ama, video kayıtlarında gördüğüm müzayedelerde insanlar teklif vermek için sadece el kaldırıyor. Bedel belirtmiyor. Bedeli müzayedeyi yapan görevli söylüyor:
"x lira veren var mı" gibi.
Satın alan kişi dahil artırma süresince ses çıkartmıyor, sadece el kaldırıyor.
senoleker in dediği gibi biliyorum bende canlı olarak izlemedim fakat bildiğim kadarıyla el kaldırılınca müzayedeci tarafından fiyat belirli bi miktar artırılıyor başka el kaldıranda olmazsa satıldı diye ilan ediyor
müzayedeci kendiside fiyat teklifi sunabileceği gibi ihaleye katılan kişilerde doğrudan teklifte bulunabilir. müzayedecinin 3 defa aynı teklif sunması karşısında daha fazla arttıran çıkmazsa satış sona erer. diğer yandan sorunuzun cevabı borçlar genel hukukunda, ortada bir sözleşme kurma iradesi olmadığı için sözleşmenin esaslı unsuru yok sayılır. yani taraf iradelerinden birisi eksik dolayısıyla tek yanlı bir irade beyanı karşı tarafı bağlamaz.
hukukçu85 açıklamaların için teşekkürler
- - - Updated - - -
hukukçu85 açıklamaların için teşekkürler