Eş Durumu tayinleri= Savcı Adayı ile Üniversite Memuru
Özetleyecek olursam;
-Ben savcı adayıyım ve kısmetse Temmuz 2013'te adaylığı bitirip mesleğe başlayacağım.
-Nişanlım ise dün(31.12.2012) tarihinde bir üniversitede memuriyete başladı.(B grubu) Yani şu an adaylık süresi içerisinde. Göreve başladığı şehirse aynı zamanda benim memleketim.
-Kısmetse atamadan önce evlenmeyi düşünüyoruz.
Bilgilerinize danışmak istediğim noktalara gelince;
-Nişanlım mı bana tabi olacak yoksa o çakılı bir kadroda olduğu için ben mi ona tabi olacağım?
-Eğer ben ona tabi olacaksam kendi ilimde görev yapmam mümkün mü? (kütüğüm X ili Y ilçesi Z kasabası şeklinde ve ilimizin 10 dan fazla ilçesi mevcut)
En nihayetinde biz bir araya gelebilir miyiz? gelebilirsek nasıl gelebiliriz?
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Eş Durumu tayinleri= Savcı Adayı ile Üniversite Memuru
Alıntı:
hcdmn rumuzlu üyeden alıntı
o çakılı bir kadroda olduğu için ben mi ona tabi olacağım?
Madde 10- Ayrı ayrı yerlerde bulunan eşlerin aynı yerde çalışmalarını sağlamak amacıyla atamaları yapılabilir.
Eş durumu sebebiyle atamalar 5, 4 ve 3 üncü bölgede gerçekleştirilir. Eşlerden biri daha üst bölgede bulunsa veya daha üst bölgeye gitmeye hak kazanmış olsa bile, atama alt bölgede bulunan eşin bulunduğu yerde veya aynı bölge seviyesindeki bir yerde gerçekleştirilebilir.
Eşi başka kurumda çalışan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının atama talebinin kabul edilebilmesi, eşin mensup olduğu meslek ve kurum itibarıyla ilgilinin bulunduğu yere veya yakınındaki bir bölgeye atanmasına imkan bulunmamasına bağlıdır.
Ancak; atanmadan bir yıl geçmedikçe ilgilisi, eş durumu nedeniyle yeniden atanma talebinde bulunamaz.
Atamalarda kadro imkânlarına göre eş durumu değerlendirilebilir.