Merhabalar; Ben 1993 yılında Almanyada doğudum ve 15 yıl orada yaşadım sonra ailemle beraber Türkiye ye kesin dönüş yaptık ve şu anda 20 yaşındayım . Acaba benim Alman vatandaşı olma gibi bir şansım var mı ?.
Printable View
Merhabalar; Ben 1993 yılında Almanyada doğudum ve 15 yıl orada yaşadım sonra ailemle beraber Türkiye ye kesin dönüş yaptık ve şu anda 20 yaşındayım . Acaba benim Alman vatandaşı olma gibi bir şansım var mı ?.
Vatandaslik hakkiniz yok ama eger 6. sinifa kadar da orada okuduysaniz Almanya`ya geri dönüs hakkiniz var. 15 yil orada yasadiginiza göre Almancanizin bunu anlamaya yetecegini düsünüyorum:
AufenthG § 37
Recht auf Wiederkehr
(1) Einem Ausländer, der als Minderjähriger rechtmäßig seinen gewöhnlichen Aufenthalt im Bundesgebiet hatte, ist eine Aufenthaltserlaubnis zu erteilen, wenn
1. der Ausländer sich vor seiner Ausreise acht Jahre rechtmäßig im Bundesgebiet aufgehalten und sechs Jahre im Bundesgebiet eine Schule besucht hat,
2. sein Lebensunterhalt aus eigener Erwerbstätigkeit oder durch eine Unterhaltsverpflichtung gesichert ist, die ein Dritter für die Dauer von fünf Jahren übernommen hat, und
3. der Antrag auf Erteilung der Aufenthaltserlaubnis nach Vollendung des 15. und vor Vollendung des 21. Lebensjahres sowie vor Ablauf von fünf Jahren seit der Ausreise gestellt wird.
Die Aufenthaltserlaubnis berechtigt zur Ausübung einer Erwerbstätigkeit.
Bu yasaya istinaden Alman konsolosluguna oturum basvurusunda bulunmaniz icap eder. Burada size engel olabilecek kisim, 3. maddede belirtilen "ülkeyi terkten itibaren basvurunun terki müteakip 5 yil icinde yapilmis olmasi zorunlulugu" olabilir, ancak inisiyatif kullanma haklari oldugunu unutmadan iyi bir intiba birakirsaniz bu haktan faydalanmaniz olasi.