Noter Kanalı ile İş Akdimi Fesh Ettim Posta ile Belge Geldi ???
Arkadaşlar Şimdi ben işyerim son 3 aydır gecikmeli maaş yatırıyor diye temmuz 23 te noter kanalı ile ihtar çekerek iş akdımı fesh ettim ve birdaha işe gitmedim sonrasında 15 gün verdiğim süre doldu ve bende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına olayları anlatan bir dilekçe yazıp diğer ihtarname ve hizmet dökümüm ile birlikte ek halinde APS olarak yolladım.Devamında ek belge geldi posta kanalı ile konunun bölgemde ki işkur a aktarıldığına dair.3 gün önce 28.12.2012 de bir belge daha geldi son olarak ve yazanlar şu şekilde.
İş Akdinizin Feshi sonrası çalıştığınız süre karşılığı, 2 ay 16 günlük ( 76 günlük ) giydirilmiş brüt ücret tutarında kıdem tazminatı alacağının alacağının işveren şirket tarafından ödenmesi gerektiği tespit edilmiştir.
Dilekçenizde tespitini talep ettiğiniz fazla mesai, hafta tatili ücreti ve genel tatil ücreti alacağınız bulunduğuna dair iddialarınız tespiti ancak mahkemece diğer delillerin birlikte değerlendirilmesi ile olanaklı olduğundan, yukarıda tespit edilen kıdem tazminatı alacağınızın ödenebilmesi için işverenliğe müracat etmeniz, alacaklarınızın tarafınıza ödenmemesi veya tespitini talep ettiğiniz diğer iddilarınız da ısrarlı olmanız halinde, iş mahkemesine dava açabileceğiniz hususunda;
Bilgilerinizi rica ederim.
Şimdi ben aslında olayı anladım da anlamadığım nokta 1.giydirilmiş brüt ücret derrken bu 76 günlük ücret nasıl hesaplanacak.
Sigorta başlangıcı : 20 Ocak 2010
İşyerinden son yatan sigorta : 23.07.2012
Sigorta çalıştığım süre boyunca asgari ücret üzerinden yatırıldı kesintisiz.
Bunun dışında 2.bir husus işverenliğe müracaat etmeniz gerek yazıyor.Muhasebe ile mi görüşeceğim kimle görüşeceğim sözlü mü yazılı mı başvuracağım ne diyeceğim aydınlatmanızı rica ediyorum bu 2 hususta.Teşekkürler
Cevap: Noter Kanalı ile İş Akdimi Fesh Ettim Posta ile Belge Geldi ???
İK veya muhasebe bölümü ile irtibata gecin,
en gûzeli noter kanalıyla ihtar göndermeniz olacaktır.
Ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekiyor.
Yarın işkur'a gitmeyi düşünüyorum.Birde işsizlik maaşına eğer iş akdimi haklı nedenle fesih etmişsem hak kazanıyormuşum bu doğrumudur ?
Alıntı:
egee17 rumuzlu üyeden alıntı
Yarın işkur'a gitmeyi düşünüyorum.Birde işsizlik maaşına eğer iş akdimi haklı nedenle fesih etmişsem hak kazanıyormuşum bu doğrumudur ?
Doğru, fakat bu haklılığa itiraz edilmesi durumunda haklı nedenle fesih durumunu dava açarak kanıtlamanız gerekir.
Doğru fakat işsizlik ödeneğinden yararlanabilmeniz için, işverenin İAB de ayrılma sebebinizi çalışan tarafından haklı sebeple fesih olarak bildirmiş olması gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Doğru fakat işsizlik ödeneğinden yararlanabilmeniz için, işverenin İAB de ayrılma sebebinizi çalışan tarafından haklı sebeple fesih olarak bildirmiş olması gerekir.
Haklı sebeble bildirdiklerinden pek emin değil öyle olmadığına eminim zaten de.Ben notere başvurdum sonrasında İşkur'a gidip şikayette bulundum inceleme sonucunda haklı olduğumu söyleyip bana bu belgeyi yolluyorlar.Demekki işkur aslında hiçbir işe yaramıyor eğer haklıdır dedikleri adam haklılığını kanıtlayamıyorsa...