Cevap: 6 yıl boşuna çalışmak.
benimde 2.5 yıl çalılşmışlığım vardır,ayrılmam tabiki senin gibi olmadı ama açılan dava tam 5 yılda sonlandı,6 aylık alacak için uğraşırım ve beklerim diyorsan ...bilmen gerekir iş mahkemesi davaları uzun yıllar alıyor malesef.
Rızanız ! ile ayrıldıktan hemen sonra,bir başka yerde çalışmaya başladınız mı?
Ücret alacaklarınızda bir sorun olmayacaktır bir dava açarsanız, kazandığınızda firma hala faal ise elbette.
Tazminat konusu sıkıntılı olacaktır.
Alıntı:
Bkrdn rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
2007 Nisan ayından itibaren çalıştığım 20 yıllık şirket son 1 yılını hüsranlarla geçirerek kayyuma atandı.
Bu süre zarfında maaşlarımız zamanında yatmadı ( 10-15 gün sarktı hep ) . Masraflarımız yatırılmadı , yemek ücretleri yatırılmadı. Bu süre zarfında çıkanlara,çıkarılanlara herhangi bir ücret ödenmedi ( tazminat yada içerdeki alacaklar). Geçen ay itibariyle istifa ettim son ay maaşım bile ödenmedi.
İstifam da " rızam ile işten ayrılıyorum " diye bir ibare kullandım fakat sonradan pişman oldum ve Hukuki yollara başvurmaya karar verdim.
Bir çok arkadaşım birleşerek avukatlara verdiler şirketi.
Herhangi bir avukata başvurmadan önce sizlerden görüş almak istedim. İstifamda belirttiğim " rızam ile işten ayrılıyorum " ifadesine nazaran içerde ki 6 yıl çalışmışlığımın karşılığı olan tazminatlarımı ve içerde bulunan son maaşım,masraflarım ve yemek ücretlerimi alabilirmiyim?
Bunları talep etmek için ne gibi yollar izlemem gerekir.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim
Teşekkürler..
Her ne kadar istifa dilekçelerinde ne kadar alacağınız olduğunu ve ödenmemesi durumunda kanuni haklarınızı saklı tuttuğunuzu belirtmeniz sizin açınızdan yararlı olacak ise de, dilekçenizde alacağınızın kalmadığı yani ibraya ilişkin bir açıklamada bulunmadığınız için dava açarak alacaklarınızı talep etmenizde bir engel olmadığını düşünmekteyim kendimce.