Ev aldım ve kiracı olarak oturduğum evden çıkmak istiyorum.

Merhabalar. Ev aldım ve kendi evime taşınmak üzere kiracı olarak oturduğum evden çıkmak istiyorum. Kontratımız 12 aylık ve her temmuzda yenileniyor. Ben ocak ayı sonunda evi boşaltmak istiyorum. Ev almış olmam evi boşaltmam için haklı bir sebep midir? Değilse eğer evi boşaltmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Şimdiden teşekkürler:)

Cevap: ev aldım ve kiracı olarak oturduğum evden çıkmak istiyorum.

Haklı sebep olup olmadığı hakimin takdiri zira kanunda ev almanın haklı sebep olduğu açık değil. Öncelikle durumu ev sahibinize anlatın, bakalım ne diyecek. Yerleşik içtihat genelde, sözleşme süresi sonunu beklemeden kiracı tarafından feshedilmesi istenen sözleşmeye konu konuta başka bir kiracı bulunup yerleştirilmesi şeklinde sorunun çözümlenmesi. Ya da kalan sürelerin kiralarının peşin ödenmesi.

Cevap: ev aldım ve kiracı olarak oturduğum evden çıkmak istiyorum.

Alıntı:

cagjackal rumuzlu üyeden alıntı

Haklı sebep olup olmadığı hakimin takdiri zira kanunda ev almanın haklı sebep olduğu açık değil. Öncelikle durumu ev sahibinize anlatın, bakalım ne diyecek. Yerleşik içtihat genelde, sözleşme süresi sonunu beklemeden kiracı tarafından feshedilmesi istenen sözleşmeye konu konuta başka bir kiracı bulunup yerleştirilmesi şeklinde sorunun çözümlenmesi. Ya da kalan sürelerin kiralarının peşin ödenmesi.

Aydınlatıcı oldu, teşekkür ederim:)