Bilgilendirmeden, bilmeyerek haciz konulmus bis evi satin almak!!!
Merhabalar arkadaŞlar sİzden bİr konu hakkinda acİl yardim İstİyorum, 5 yil önce emlakcidan aldigim bir evi satmak istedim.
Tapu islemlerine basladigimizda evin hacizli oldugnu ögrendim. neye ugradigmi sasirdim. Evi 2008 de satin aldigimda bircok kez sordum ve evin hic bir problemi yok dediler (ne Tapu memuru nede Emlakci ve Satici hacizli diye uyarmadilar).
5 Yil boyunca haciz diye bir mektup nede bir bildiri geldi. Simdi ne yapmaliyim Haciz benim degil, Evi Satan kisiye aitmis.
Hicbir Insan kalkipda haciz olan bir Evi binlerce Lira vererek Kabul edermi? Magdur durumdayim bu isi acilen halletmem gerek üzerinden 5 yil gecmis olsa bile.
selamlar
Kk
Cevap: Bilgilendirmeden, bilmeyerek haciz konulmus bis evi satin almak!!!
Tapu sizin üstünüze ve hacze konu borç başkasına mı ait?
Bildiğim kadarıyla emlakçı veya ev sahibi size bilgi vermese bile tapu dairesi ev üzerindeki haciz kaldırılmadan evi bir başkasına satamaz. Bu durum bu satışı gerçekleştiren memurun soruşturulmasını hatta görevden alınmasını gerektirir. Bence idare birinci derecede suçludur. İdareye yönelik tazminat davası açma hakkınız bile vardır bence. Tavsiyem bir avukat tutarak öncelikle işlemi yapan tapu dairesine giderek müdüre gerekli şikayette bulunun. Eğer gerçekten tapu kaydı üzerinde siz almadan önce herhangi bir haciz konulmuş ve buna rağmen sizden gizlenerek satışı yapılmış ise idare hem haczi koyana karşı hem de haczi bilmeden evi alana karşı sorumlu olacaktır.
Evin resmen tapudan satışı yapılırken evin üzerine haciz, ipotek vs çıkarsa zaten şatışı isteseniz de yaptıramazsınız.Yani bu işlemi oradaki amirin memurun imza etmesi gene bilgisayar sistemine bu şekilde geçilmesi teorikte mümkün değil ancak siz pratikte olduğunu söylüyorsunuz.Zaten haciz ve borç sizin olmadığı gibi sizle uzak yakın alakası da yok.Eğer tapu böyle akla zarar bir işlem yaptıysa orada imzası bulunan tapu görevlilerini büyük maceralar bekliyor.Uzun vadede tüm kayıplarınızı(bizim kısıtlı işleyen tazminat hukukunda bile) tanzim edebileceğiniz düşüncesindeyim.Avukat yardımı işleri kolaylaştırabilir.Kolay gelsin.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Tapu sizin üstünüze ve hacze konu borç başkasına mı ait?
Aynen öyle.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Evin resmen tapudan satışı yapılırken evin üzerine haciz, ipotek vs çıkarsa zaten şatışı isteseniz de yaptıramazsınız.Yani bu işlemi oradaki amirin memurun imza etmesi gene bilgisayar sistemine bu şekilde geçilmesi teorikte mümkün değil ancak siz pratikte olduğunu söylüyorsunuz.Zaten haciz ve borç sizin olmadığı gibi sizle uzak yakın alakası da yok.Eğer tapu böyle akla zarar bir işlem yaptıysa orada imzası bulunan tapu görevlilerini büyük maceralar bekliyor.Uzun vadede tüm kayıplarınızı(bizim kısıtlı işleyen tazminat hukukunda bile) tanzim edebileceğiniz düşüncesindeyim.Avukat yardımı işleri kolaylaştırabilir.Kolay gelsin.
Arkadaslar Cevaplariniz üzere Tapu dairesini sorrusturdum, ayni dedigniz gibi, o zamanin memur ve üst görevliler macernin basindalar. Anlasilan benim gibi bir kac aile de bu tuzaga düsmüs ve farkina vardiklarinda, 2 yil sonra Dava acilmis aldigim en son bilgi Dava kazanilmis.
Simdi bu isi ben Avukatima verecegim, hatta Avukatimin isi o son Mahkeme Kararindan dolayi daha da kolaylasabilir gibi.
Sizleri bu konuda mutlaka haberlendirecegim.
Yeni yiliniz kutlar, Huzur ve saglik dilerim,
Selamlar
KK
ipotek ayrı şey,
ipotekli mülkü satabilirsiniz kanuna aykırı değil,
satarken üzeridne ....... var kabul ediyormusunuz diyorlar, evet diyorsanız satış gerçekleşiyor.
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
ipotek ayrı şey,
ipotekli mülkü satabilirsiniz kanuna aykırı değil,
satarken üzeridne ....... var kabul ediyormusunuz diyorlar, evet diyorsanız satış gerçekleşiyor.
Freelander2, 2008 de Evi aldigimda ne Noter ne Emlakci nede Tapu Memuru "...üzeridne ....... var kabul ediyormusunuz" sormadi, ben hic hacizli veya hipotekli bir yer satin alirmiyim. Satan kisiyle ne akrabaligim var nede tanismisligim, siradan Emlakcidan alinan bir Daie.
Orjinal Tapuda (kirmizi) Hacizli yazmiyor, zannedersem Tapu kütügnde yaziyormus ve bende ozamanlar prosedür geregince Tapu dairesinin bana verdigi Dosyaya imza attim , ben bunun icrada oldugnu bilmiyordum ve kimse beni bu konuda bilgilendirmedi.
hacizli bir mal sadece icradan acik artirimla satin alinabilinmiyormu, Tapu dairesinden dogruca satis yapilamaz diye bilgim var.
Alıntı:
MRXXL rumuzlu üyeden alıntı
Aynen öyle.
- - - Updated - - -
Arkadaslar Cevaplariniz üzere Tapu dairesini sorrusturdum, ayni dedigniz gibi, o zamanin memur ve üst görevliler macernin basindalar. Anlasilan benim gibi bir kac aile de bu tuzaga düsmüs ve farkina vardiklarinda, 2 yil sonra Dava acilmis aldigim en son bilgi Dava kazanilmis.
Simdi bu isi ben Avukatima verecegim, hatta Avukatimin isi o son Mahkeme Kararindan dolayi daha da kolaylasabilir gibi.
Sizleri bu konuda mutlaka haberlendirecegim.
Yeni yiliniz kutlar, Huzur ve saglik dilerim,
Selamlar
KK
Merhabalar,
Aynı sıkıntının biraz farklısı bende de var, tapumu almadan inşaat firması iflas etti, hacizli tapuyu aldım ama hacizler nasıl kalkacak bilmiyorum, ev bana ait hacizler bana değil... tesadüfen yazınızı okudum, son durumunuz nedir ne önerirsiniz?