Tebligat Şahsım Yerine İş yeri Amirime yapılmış Geçerli mi?
YD talepli olarak idare mahkemesinde görülen bir davamdam YD Ret kararı çıktı. Bu karar çalıştığım kuruma postacı tarafından getirilmiş ben orda olduğum halde bana haber verilmeden imza karşılığı kurum müdürüne bırakıp gitmiş. Kurum müdürü, bana haber vermeyi unutmuş. Tebligatın üzerinden 20 güne yakın bir zaman geçtikten sonra hatırlayınca beni bilgilendirdi. Haliyle ben bir üst mahkemeye 7 günlük itiraz süresini kaçırmış oldum. Mahkemeye sordum, itiraz için süreyi kaçırmışsınız yapabileceğiniz bir şey yok dendi. Tebligatın bana yapılması gerekmez miydi? Bu durumda bir hak talep edebilir miyim ? Teşekkürler.
Cevap: Tebligat Şahsım Yerine İş yeri Amirime yapılmış Geçerli mi?
Alıntı:
sentrino rumuzlu üyeden alıntı
YD talepli olarak idare mahkemesinde görülen bir davamdam YD Ret kararı çıktı. Bu karar çalıştığım kuruma postacı tarafından getirilmiş ben orda olduğum halde bana haber verilmeden imza karşılığı kurum müdürüne bırakıp gitmiş. Kurum müdürü, bana haber vermeyi unutmuş. Tebligatın üzerinden 20 güne yakın bir zaman geçtikten sonra hatırlayınca beni bilgilendirdi. Haliyle ben bir üst mahkemeye 7 günlük itiraz süresini kaçırmış oldum. Mahkemeye sordum, itiraz için süreyi kaçırmışsınız yapabileceğiniz bir şey yok dendi. Tebligatın bana yapılması gerekmez miydi? Bu durumda bir hak talep edebilir miyim ? Teşekkürler.
iyi geceler bilindiği üzere ülkemizde tebligat memurlar vasıtasıyla imza karşılığında yapılmaktadır tebligat kanunu hükümlerine göre
OTEL, HASTANE, FABRİKA VE MEKTEP GİBİ YERLERDE TEBLİGAT:
Madde 18 - Tebliğ yapılacak şahıs otel, hastane, tedavi veya istirahat evi, fabrika, mektep, talebe yurdu gibi içine serbestçe girilemiyen veya arananın kolayca bulunması mümkün olmıyan bir yerde bulunuyorsa, tebliğin yapılmasını o yeri idare eden veya muhatabın bulunduğu kısmın amiri temin eder. Bunlar tarafından muhatabın derhal buldurulması veya tebliğin temini mümkün olmazsa, tebliğ kendilerine yapılır.
size bu zamanında söylenmedi ise YD talebi ile başvurduğununz mahkemeye bir dilekçe yazarak usulsüz tebligat yapıldığını öğrendiğiniz tarihi yazarak öğrendğiniz tarihin tebliğ tarihi olarak sayılmasını karar verlmesini isteyiniz.
umarım yardımcı olabildim.