İnternet alışveriş ve ücret iadesi
Yaklaşık 6 ay önce pratikev sitesinden fotoğraf makina sı aldım fakat aldığım ürünün daha düşük fiyatlısını bulunca kargoyu hiç teslim almadan geri göndererek ürün iadesi yaptım fakat firma ücret iadesini kredi kartıma yapmadı.Telefonlara ve maillere cevap vermiyorlar tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum iadeli tahhahüt mektup geri döndü bende ticaret sicil uygulamasından yeni adreslerini buldum ve hakem heyeti vaısatısı ile ihtarname gönderdim ama süreç o kadar yavaş işliyor ki 6 aydır paramı geri alamadım.Bunun için başvurabileceğim başka bir yol varmı acaba.?
Cevap: İnternet alışveriş ve ücret iadesi
Evet var fakat mınumum 45 maxımum 90 gün süre alıyor hatta işlemi yaptıgınız size ödemeyi yapmayan işyeri sizi arayarak lütfen itirazınızı geri alın hemen hesabınıza parayı yatıralım diye size yalvarırlar o derece...
İsterseniz uzunuzadıya prosedürü anlatabilirim size ama bence alışverişte hangi kredi kartınızı kullandıysanız o bankanın müşteri hizmetlerini arayın ve kredi kartınızla alışveriş yaptıgınızı ama alışverişe konu olan malı alamadıgınızı belirtin mail adresinize bir harcama itiraz formu gönderiyorlar (bu forma bankanızın web sitesindende ulaşabilirsiniz) o formu doldurup bankanızın ters ibraz birimine faxladıktan sonra bankanızın ilgili birimi formda belirttiğiniz iletişim kanalları vasıtasıyla sizinle irtibat kuruyorlar kıssadan hisse aramalarınıza maillerinize cevap vermeyen o alışveriş sitesi yetkilileri bakın nasıl sizi arayarak aciz bir ses tonuyla dilekçeninizi geri almanızı isteyecekler görecekseniz
malesef bu durum ile de çözülmedi daha başka hukuki olarak yapabileceğim bir yol varmı.?Kredi kartına itiraz dilekçesi için sanırım geç kaldım çünkü neredeyse 6-7 ay oldu
sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet edilemezmi.?site hala daha var işleyişi devam ediyor 6 aydırda telefon arızası devam ediyor diye ibare var ama hiç geri dönüş yok
Yanlış yaptıgınız bırşey var yoksa sıze anlattıgım durum ile çözulememesı gıbı bır ıhtımal söz konusu degıl???
merhaba
benim bir sorunum var araştırmadığım sormadığım kışı kalmadı.
ben bir internet sitesinden telefon aldım. telefon gelmedi 1 ay geçti para iadesini talep ettim fakat gondermediler. TTH ye başvurdum. 3ay sonr açıklanır sonuç dediler. sonuç açıklanmış ve lehime. fakat şoyle bir durum var!
ben 300 tl nakit 400tl kredi kartından taksitli çekim yaptırdım.
Kredi kartını ödemediğimiçin icralık oldum. benim bu durumda ne yapmam gerekiyor.
itiraz dilekçesinde bütün masrafların geri ödenmesini istediğimi belirttim. fakat tth de ki arkadaşlar bankayı ödemezler onunla siz ilgileniceksiniz ne yapmanız gerek bilmiyorum dediler. şimdi ben ne yapmalıyım????
gereksiz yere para ödemek istemiyorum ve ödediğim paranın bana geri verilmesini istiyorum.
lutfen yardım olunnnnn