Sabıka işlenmesini istemiyorum
Öncelikle merhabalar,foruma yeni üye oldum,19 yaşındayım.
19/08/2012 tarihinde Pendik dolaylarında polis çevirmesine girdik,arkadaşın arkadaşı elindeki esrarı arabanın altına atmış,bizim bilgimiz dışında.(esrardan haberimiz yok).Polisler esrarı buldular arabanın altında,bizi karakola götürdüler.İfadelerimiz alındı,darp raporunu aldık evlere gönderildik.
Arkadaşla otururken savcılıktan kağıt geldiğini söyledi,korktuk (arkadaşın daha önceden bir sabıkası var ama silik) , bana gelir mi gelmez mi diye ordum;
Sana gelmez daha ilk kez böyle bir durum başına geliyor boşver dedi.Bende tamam dedim.Fakat dün PTT den kağıt geldi,muhtarlığa gittim evrağı aldım bir baktım 'T.C. Pendik(İstanbul) 1. Sulh Ceza Mahkemesi'
Kağıtta dikkatimi çeken şey """BU ZARFTA İddianame-[Şüpheli Ben,Şüpheli Ben,Şüpheli Arkadaş,Şüpheli diğer çocuk,Şüpheli diğer çocuk] 12.11.2012 VARDIR""" yazısıydı,arkadaşta da aynısı yazıyordu yani benim adım yine iki kez yazılmıştı.
Sevk Maddesi : TCK'nun 191/1 ,53 md (Şüpheliler hakkında ayrı ayrı;şüpheli A...... T..... için TCK'nun 58 md.)
Deliller: Ekspertiz raporu,yakalama ve muhafaza altına alma tutanağı,şüpheli savunması,tartı tutanağı,nüfus ve adli sicil kayıtları ve diğer evrak kapsamı.
SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ
Emniyet görevlileri tarafından Velibaba Mahallasi Hukukçular Caddesi üzerinde şüphelilerin yakınlarında yaptıkları aramada daralı ağırlığı 2.9 gram uyuşturucu madde ele geçirdiği,ele geçen uyuşturucu madde üzerinden alınan İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı ekspertiz raporuna göre;ele geçen maddenin esrar elde etmeye yarayan hint keneviri bitki parçası olduğu tespit edildiği bu şekilde şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediği tüm evrak içeriğinden anlaşılmakla;
Şüphelilerin yargılanmasının yapılarak eylemine uyan yukarıda gösterilen kanun maddelerine göre cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.12.11.2012
Sormak istediğim benim henüz sicilim temizken neden adım iki kere yazıldı?;
İki kişi (ben ve diğer çocuk) 191/1 53 md den davamız yapılacakken,arkadaşımın ki neden 58. md den yapılıyor?;
Mahkemede pişmanın desem (gerçekten pişmanın) sonuç ne olur,aynı gün neden yapmıyolrlar mahkemeyi ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ilk kez başıma böyle bir olay geldi,aydınlatırsanız sevinirim.
Saygılarımla
Cevap: Sabıka işlenmesini istemiyorum
Haklarınızda uyuşturucu bulundurmaktan kamu davası açılmış. Bir suçu ilk defa işlemek kamu davası açılmasına engel değildir. Size sadece 191/1 maddeden yani uyuşturucu madde bulundurmaktan, diğer arkadaşınıza da 191/1 maddeden ve ayrıca sabıkalı olduğu ve suç tekerrüründe bulunduğu için 58.maddeden de yargılanacaktır.
Sizin sabıkanız olmadığı için daha şanslısınız ve mahkemede pişman olduğunuzu, uyuşturucu madde kullanıcısı olmadığınızı (eğer kullanmıyorsanız tabi) söylerseniz tahminimce hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilerek cezanız ertelenir ve beraat edersiniz. Yalnız sabıkası olan arkadaş için durum daha zor.
Sabıka işlenmesini beraat dışında engelleyemezsiniz.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Haklarınızda uyuşturucu bulundurmaktan kamu davası açılmış. Bir suçu ilk defa işlemek kamu davası açılmasına engel değildir. Size sadece 191/1 maddeden yani uyuşturucu madde bulundurmaktan, diğer arkadaşınıza da 191/1 maddeden ve ayrıca sabıkalı olduğu ve suç tekerrüründe bulunduğu için 58.maddeden de yargılanacaktır.
Sizin sabıkanız olmadığı için daha şanslısınız ve mahkemede pişman olduğunuzu, uyuşturucu madde kullanıcısı olmadığınızı (eğer kullanmıyorsanız tabi) söylerseniz tahminimce hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilerek cezanız ertelenir ve beraat edersiniz. Yalnız sabıkası olan arkadaş için durum daha zor.
Cevabınız için teşekkürler.
Yalan ifade verdiyse bizde onu imzaladıysak başımıza ne gelir ben mahkemede yalan söyleyemem adamın gözüne bakınca çünkü.Ağız birliği yapmak işe yarar mı yada ben doğruları mı söyliyeyim ?Kafam çok karışık.
Bir avukatla davanızı takip edin, daha hayırlı olur sizin açınızdan.
İşten çıkışımı verdiler,maddi açıdan imkansız.Mahkeme avukat vermez mi?
Avukat olmadan işler nasıl yürür?
Teşekkürler.
- - - Updated - - -
İşten çıkışımı verdiler,maddi açıdan imkansız.Mahkeme avukat vermez mi?
Avukat olmadan işler nasıl yürür?
Teşekkürler.
Tabiri caizse biraz kör topal yürür,
elbette davanızı kendiniz de takip edebilirsiniz, avukat zorunlulugu yok,
bulundugunuz yerdeki adliyeye gidip adli yardım talebinde de bulunabilirseniz.
Gerçekten teşekkürler,cevaplarınız rahatlatıyor beni.
Adliyeye gidip adli yardım talebinde bulundum diyelim,benim arkadaşın verdiği ifadeyi imzaladığım için ne yapıcağımı söyler mi bana ?
Arkadaşın yalan ifade vermiş olma olasılığı bayağı yüksek derecede. Avukata yalan ifade vermiş olabileceğini beyan etmem halinde başıma daha fazla iş açılır mı?
Bir de askerliğimin yanma ihtimali nedir ? Şubatta askerim şubatın 3 ünde mahkemem var.Hakime desem böyle böyle bir güzellik yapar mı?
Avukat sizi savunacak kimsedir. Avukattan bir şeyler gizleyecekseniz şayet avukat tutmaya gerek yok boşu boşuna. Avukata doğru ya da yanlış başınızdan geçenleri anlatırsanız size ancak o şekilde yardımı dokunabilir.
Hakimler sadece kanunları uygulamakla mükellef olup birilerine güzellik yapma, gönüllerini hoş tutma tarzı bir görev üstlenmezler. Askerliğinizin yanması söz konusu değil, ceza bile alsanız cezanız bittikten sonra askere alınırsınız. Şubatta birliğinize teslim olma zorunluluğunuz var ise de önemli değil, duruşmanız olduğunu celp ile birlikte komutanlığınıza bildirdiğiniz takdirde duruşmaya katılma izni verilir.