Eti, Ülker gibi bir firmanın imza sirküleri aslı gibidir onaylıysa ve herhangi bir kişinin elinde ise bu kişi herhangi bir hak talep edebilir mi ?
şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..
Printable View
Eti, Ülker gibi bir firmanın imza sirküleri aslı gibidir onaylıysa ve herhangi bir kişinin elinde ise bu kişi herhangi bir hak talep edebilir mi ?
şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..
Tartışma konusu soruyu anlayamadım. İmza sirkülerinin aslı gibidir tasdikli örneğinin birisinin elinde olması tek başına bir şey ifade etmez. Ancak sanırım başka bir şey ifade etmeye çalışıyorsunuz. Eğer imza yetkisi geçerli mi diye soruyorsanız, şirket imza yetkisini kendisinden alana kadar o yetkilinin attığı imzalardan sorumludur...
bütün yönetimin imzası var bu herhangi birşey ifade eder mı yoksa korkmaya gerek var mı
Konuyu biraz daha açıklarsanız daha iyi olacak sanırım. İmza yetkilisinin başı dertte mi?
İmza sirküsü elinde olan kişi aynı zamanda imzayı da atmalı ki hukuki sonuç doğursun. Sorun olmaz gibi görünüyor.
babam boyle bır sırkette mudur ve calısanlardan bırısı vize için istemiş onlardan aslı gıbıdır damgası basıp vermısler fakat sımdı dusunuyor acaba herhangı bır sorun olur mu dıye acaba herhangı bır hukukal problemle karsılasabılır mıyız dıye ileride imza sirküleri ile herhangi bir hak şirketten pay isteyebilir mi diye
İmza sirkülerleri artık yeni TTK ya göre bazı şirketlerin web sitelerinde yayınlamak zorunda oldukları bir kaç gizli belgeden yalnızca biri. Bu yüzden bu belgelere kolayca erişim sağlanabiliyor. Ticaret ve Sanayi Odalarından tutun da Konsolosluklardan muhasebe elemanlarına kadar herkesin elinde dolaşıyor. Bu yüzden kötüye kullanımı konusunda endişe yaratacak bir şey olmadığını düşünüyorum.
Birçok işlem imza sirküleri olmadan yapılmaz. Bir müdürün bunu biliyor olması gerektiğini düşünüyorum. Telefon naklinde Telekom'a bile vermek zorunda olduğunuz bir belge neden başı derde soksun ki?