Çocuğu icra kanalı ile görme hakkında?
Nikahımdaki olacak kadın beni başka erkeklerle aldatmış bununla ilgili bana bir telefon geldi ve bunu eşeledikçe doğru olduğu ortaya çıktı.Bende direk ailesinin yanına bıraktım ve boşanma davası açtım.4 yaşında bir oğlum var.Şartlarımı kabul ettiler imza attılar çocuğun velayetini veriyor,nafaka talebinde bulunmayacak,maldan talepte bulunmayacak,beni aldattığını yazılı olarak kabul etti.Elimde delillerim var.
Anlayacağınız üzere hiçbir şey talep etmeyecek.Eğer şartları kabul etmezlerse ben bunlardan maddi ve manevi 400.000 TL maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunacaktım.Şartlarımı kabul edince çocuğun daha fazla helak olmaması için anlaşmalı olarak bu hafta boşanıyorum allah nasip ederse.Benim sormak istediğim soru şu :
Anne olacak kadın sonuçta namussuzluk yaptığı için yüz kızartıcı suç işledi.Mahkeme buna çocuğu görme hakkı tanıyacak.Ben bu kişiye tek de olsa ailesi ilede gelse çocuğu veremem, çocukla ne gibi ortamlara gideceğine emin olamam,Çocuğu icra kanalı ile polis nezaretinde alıp teslim etmesini talep edebilirmiyim_?
Ben artık çocuğum ve kendim için 0 dan hayat kuracağım mecburen.Bu kişinin çocuğu görmemesi gib bir durum söz konusumudur?
Teşekkürler
Cevap: Çocuğu icra kanalı ile görme hakkında_?
Çocuğu teslim etmezseniz şahsi münasebet tesisi kararına istinaden zaten icraya verecekler. Bu durumda icra memuru çocuğu teslim edecek.
Yanlış yaşam tarzı çocuğu görmesine engel değil. Kötü bir eş fakat iyi bir anne olabilir. Eğer çocuğu etkileyecek olumsuz davranışları varsa ispatlayıp çocuğu belli, yerde görmesini sağlayabilrsiniz
peki ben çocuğu her geldiğinde bu durumu yaşatırsam her defasında icraya gitmek zorundamı ve bu durum karşısında bana dava açabilirmi velayet talebinde bulunabilirmi_?
Kendi imzaladığı velayet talebinde bulunmayacağına dair belge mevcut ve nafaka talebinde bulunmayacağına dair....