1994 yılında baba bütün mal varlığını bir oğluna devrediyor ,baba 2005 yılında vefat ediyor şimdi çocuklardan biri tapu iptaline gidiyor,zaman aşımı var mı? yoksa tapu iptal edilip çocuklara eşit dağıtılır mı teşekkürler.
Printable View
1994 yılında baba bütün mal varlığını bir oğluna devrediyor ,baba 2005 yılında vefat ediyor şimdi çocuklardan biri tapu iptaline gidiyor,zaman aşımı var mı? yoksa tapu iptal edilip çocuklara eşit dağıtılır mı teşekkürler.
zamanaşımına uğramıştır.
Vefat ettİkten sonra mi zamanaŞimi baŞlar tapu devrİnden sonra mi tam olarak kaÇ yildir teŞekkÜrler.
tapuda yapılan devir ile vefat arasında 11 yıllık bir zaman farkı var. bu sebeple zamanaşımı olur.
Muris muvazaasına girer. 1974 tarihli İçtihatı Birleştirme Kararına göre zamanaşımı yoktur. Tüm çocuklara paylaştırılmaz. Yalnızca dava açan çocuk eğer ispatlarsa kendi payını alabilir.
ayrı ayrı cevaplar tam anlamadım zamanaşı mı var mı yok mu teşekkürler
Mahkemece muris muvazaası tespit edilir ise şayet tapu iptaline gidilebilir, fakat tapu devri ile vefat arası 10 seneden fazla olduğu için normal şartlar altında zamanaşımına uğrar. Ayrıca devir ile vefat arası 11 sene olan bir tapu devri ile ilgili mahkemenin mal kaçırma amaçlı muvazaaya hükmedeceğini sanmıyorum.
arkadaşlar yeri değil ama yeni konu açtığımda dosya ekle diyorum eklemiyor nedeni ne olabilir yardım teşekkürler.
Dosya ekleme özelliğinde bir sorun var malesef..eklemek istediğiniz dosyayı (eğer pdf veya doc ise) resim formatına dönüştürebiliyorsanız, resim ekle özelliğiyle ekleyebilirsiniz ya da herhangi bir siteye upload ederek sitenin linkini verebilirsiniz.