teslimatı yapılmayan bir dairenin piyasada olan senetlerime durdurma kararı aldırmak istiyorum
bununla ilgili hangi mahkeme başvurmam gerekir nasıl bir dilekçe yazmalıyım
Printable View
teslimatı yapılmayan bir dairenin piyasada olan senetlerime durdurma kararı aldırmak istiyorum
bununla ilgili hangi mahkeme başvurmam gerekir nasıl bir dilekçe yazmalıyım
Eğer senetler açık senet tabir edilen senetlerse ve başka kişilere ciro edildiyse uzaktan senetleri iptal etmek birine verdiğiniz parayı uzaktan geçersiz hale getirmeye çalışmaya benzer.Tahmin ettiğim firma ise bu işin çözümü pek kolay olmayabilir(orada yapılanları az çok biliyorum).Ayrıca senetler dediğim gibi cirolandıysa 3. kişilere adam borcunu bilir, senet niye verilmiş nerde verilmiş nasıl verilmiş hiç bir sorumluluğu olmaz.Önce verilen senetler açık senet mi yoksa üzerinde firma ismi yazan ve halen firma elinde olan evraklar mi onun ayrımı bu durumda çok kritik.Bu durumda olan Ülkemizde maalesef son zamanlarda sayısız mağdur oldu ve özellikle bir firmanın sözleşme diye imzalattığı belge ve senetleri gören avukatların dediği tepki 'böyle bir anlaşmaya ve senetlere hangi kafayla imza atarsınız?? ' şeklinde.Durumunuzu daha net belirtirseniz ve yapılacak bir şey varsa eminim yönlendirmeler gelecektir.