Cevap: Maaşa 2 Taraflı Haciz
Bu konuda fikri ve bilgisi olan kimse yok mudur?
Yapılan işlemin usulsüz olduğu aşikar. Bilen birisi ne yapılması gerektiğini yazarsa öğrenmiş oluruz.
Kanaatime göre banka çok ciddi bir usulsüzlük yapıyor.
Size tavsiyem bankanın avukatına yasadışı olan bu işlemi durdurmasını aksi takdirde durumu baroya şikayet edeceginizi belirtin, yine aynı tutumu sergileyecegını sanmıyorum ama eger bir degişiklik olmazsa baroya şikayette bulunun.
Hukuki bir olayda hasım vekil midir müvekkil midir?
Şenol bey demek istediğinizi anladım, fakat size şunu yazmak istiyorum;
Bende yaptıgım yanlışlar sonucu birçok bankaya borçlandım, maaşımın 4/1ine haciz geldi evime haciz gelmek üzere, bir önceki cümlemdede belirttiğim üzere birçok bankayla ve haliyle bankanın vekili olan avukatlarla muhatap olmak zorunda kaldım, onlarıda anlıyorum fakat inanın bazen insanın o kadar üzerine geliyorlar resmen sizi uçuruma sürüklüyorlar, karşısındaki borçlu olan insanla dalga geçiyorlar, borcu bir şekilde ödemek istediğiniz ama ödeyemediğiniz her tavrınızdan belli iken sürekli olarak işyerinize gelerek sizi taciz ediyorlar gururunuzu onurunuzu yerle bir ediyorlar, dediğim gibi onlarıda anlıyorum fakat bir insan oldugu halde neden borcunu ödemesin. Bir sürü avukatla muhatabım ama bir tanesi var ki inanın psikologların psikolojısını bozar, ne zaman ki yeter artık seni baroya şikayet edecegim benimle bu şekilde konuşamazsın dedim inanın karşımdaki insan bambaşka bir kişiye dönüştü, ilk cümlemdede belirttiğim üzere demek istedıgınızı anladım konunun muhatapı kımdır bankamıdır avukatmıdır hukuki olarak bilemıyorum fakat umarım sizde benim anlatmak istedıgımı anlamışsınızdır...
Banka ve avukatı muhatap alarak yapılan yasal olmayan kesintinin durdurulmasını, durdurulmaması durumunda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağınızı ve baro nezdinde gerekli şikayet haklarınızı kullanacağınızı bildiren bir ihtar gönderin.
Tekrar kesilmesi durumunda da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunu ve baroya şikayetinizi yapın
Banka ve avukatı muhatap alarak yapılan yasal olmayan kesintinin durdurulmasını, durdurulmaması durumunda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağınızı ve baro nezdinde gerekli şikayet haklarınızı kullanacağınızı bildiren bir ihtar gönderin noter kanalıyla.
Tekrar kesilmesi durumunda da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda ve baroya şikayette bulunun.
Erdoğan Bey,
Cevabınız için teşekkür ederim, pazartesi günü dediğiniz gibi avukata ve bankaya noter kanalıyla ihtarname çekeceğim. Sonucuda buraya yazarım, benzer durumda olanlar için yol göstermiş oluruz.