Bağımsız Blok ve Bölüm Hatası
Merhabalar;
Apartmanımızda sakinlerden biri evini sattı. Evi alan kişi ev kredisi çekmek için başvuru yapmış ve apartmanda blok ve bağımsız bölüm hatası var diye rapor vermişler. Kat irtifakında, binanın A,B ve C bloklarının yeri farklı görünüyor ve dairelerin kapı numaraları hiç görünmüyormuş. Bu konu hakkında ne yapılmalıdır ?
Teşekkürler
Cevap: Bağımsız Blok ve Bölüm Hatası
Taraflar birbirlerine dava açmalılar. Tapu iptal tescildavası. Siz kendi bölümünüzün sahibi görünen kişiye dava açın. Doğru açılmalı. Avukat tutmanızı tavsiye ederim.
Cevap: Bağımsız Blok ve Bölüm Hatası
Bu konu daha önce sorun olmuyordu ve apartmanda bir çok kişi evini sorunsuz şekilde sattı. Bu sorun kredi çekme söz konusu olunca ortaya çıktı. Daha önce satış emsalleri olduğu için, bu tür bir durumu apartman sakinlerine anlatmakta zorlanıyoruz. Blok ve bağımsız bölüm numaralarında böyle bir hatanın olması ne gibi bir aksilik doğurabilir ? Düzeltilmesi elzem midir ?
Teşekürler.
Bağımsız bölüm hatası neye etki eder ?
Merhaba,
Binamızda apartman sakinlerinden biri evini sattı. Alan kişi kredi kullanarak almak istemiş. Fakat binamızda bağımsız bölüm hatası olduğu ortaya çıktı. Fakat daha önce apartmanımızda birçok kişi ev satıp aldı. Böyle bir sorun olmadı. Bu hata sadece kredi çekebilmek için mi sorun oluyor ? Bu hatayı düzeltmemiz gerekli midir ? Veya düzeltilmezse ne gibi bir sorun teşkil eder ? Teşekkürler.
Cevap: bağımsız bölüm hatası neye etki eder ?
Alıntı:
kgnm rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Binamızda apartman sakinlerinden biri evini sattı. Alan kişi kredi kullanarak almak istemiş. Fakat binamızda bağımsız bölüm hatası olduğu ortaya çıktı. Fakat daha önce apartmanımızda birçok kişi ev satıp aldı. Böyle bir sorun olmadı.
Bu hata sadece kredi çekebilmek için mi sorun oluyor ?
Bu hatayı düzeltmemiz gerekli midir ?
Veya düzeltilmezse ne gibi bir sorun teşkil eder ?
Teşekkürler.
Evet
Hayir
Sorun olmaz aynen kullanmaya devam.
Cevap: bağımsız bölüm hatası neye etki eder ?
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Evet
Hayir
Sorun olmaz aynen kullanmaya devam.
Kredi kullanmak isteyen kişi için ne gibi bir çözüm vardır peki...Adam kredi çekemiyorum bu hatayı düzeltmeniz lazım diyor... Tapu Müdürlüğü'nden tebligat ve bir yazı göndertmiş düzeltilmesi gerektiğine dair. Bu konuda ne yapabiliriz ?
apartmanda bağımsız bölüm hatası
Merhabalar,
Apartmanımızda ev almak isteyen biri kredi çekerken bağımsız bölüm ve blok hatası çıkmış. Bu hata ne ile ilgilidir ? Daha önce ev alıp satan çok oldu böyle bir sorun çıkmadı. Bu sorunu Düzeltmek elzem midir ? veya düzeltilmediği takdirde ne gibi bir sorun teşkil eder ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Yönetim: Lütfen konu tekrarı yaparak forum kirliliği yaratmamaya özen gösterin.
Cevap: apartmanda bağımsız bölüm hatası
Alıntı:
kgnm rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Apartmanımızda ev almak isteyen biri kredi çekerken bağımsız bölüm ve blok hatası çıkmış. Bu hata ne ile ilgilidir ? Daha önce ev alıp satan çok oldu böyle bir sorun çıkmadı. Bu sorunu Düzeltmek elzem midir ? veya düzeltilmediği takdirde ne gibi bir sorun teşkil eder ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Yönetim: Lütfen konu tekrarı yaparak forum kirliliği yaratmamaya özen gösterin.
Selamlar;
Bu konuya özen göstermeye çalışıyorum. Fakat sorumun yanıtı eksik kalınca ikinci sorum ile ilgili yeniden konu açtım.
Teşekkürler. İyi Çalışmalar.