Merhabalar üstadlarım ismim Taylan sizlere Ön muhasebeci olduğum bir firmada geçen usulsüzlüklerden bahsedecem, ve alacaklarım konusunda bana yardımcı olursanız fikir konusundan çok sevinirim...
Çalışmış olduğum firmada, sigorta primleri ile alınan maaşlar çok farklı örnek veriyorum 1500 lira alan bir çalışanın sigorta primi asgari ücretten gösteriliyor, ve asgari geçim indirim parasını firma kafasına göre sabitlemiş evli ve çocuklu olan çalışanlara 48 tl bekar olanlara 30 tl gibi bir rakam ödüyor, çalışmış olduğum firmada 10 ay full hergün nerdeyse mesai ye kaldım, yalnız firmada şöyle bir mantık söz konusu idari personel mesai almaz.! Evet 1. sorum bu idari personel mesai almazmı. artı maaşlarımız banka üzerinden değil elden veriliyordu, ben mesai ücretlerimi talep edecem bu firmadan, artı agi indiriminin kalan kısmınıda talep edecem, elimde şöyle belgelerim mevcut hakkımı alabilirmiyim, aylık normal ücretlerden ödenen maaşların çizelgesi ve karşısında çalışanların imzaları burda mesai ve gerçekte aldığı ücret mevcut, bununla bir hak alep edebilirmiyim.