Suçlama, gözaltı ve yaşanan süreç
2.derece bir yakınımın oğlu 3 sene önce sabah baskınıyla gözaltına alınmış. Bilgisayarına el konulmuş.
Internette çete oluşturmak ve çeşitli web siteleri işleterek kazanç sağlamak vs..vs ile suçlanmış. 3 gün nezarette kalmış.
savcıya çıkarılmış ve sizlerin suçsuz olduğuna inanıyorum deyip 10 dakika içinde hepsini serbest bırakmış savcı.
aradan 3-4 ay sonra emniyetten aramışlar gelip bilgisayarlarınızı alın diye. buda gidip almış.
ve neredeyse 3 senedir ( 2 sene 8 ay olmuş ) ne arayan ne soran olmuş. yani ne mahkemeden kağıt gelmiş, ne savcılıktan kağıt gelmiş, serbestsiniz veya daha devam ediyor şeklinde hiç bildirim olmamış.
Babası geçen aylarda avukatına sormuş, oda bilemiyorum demiş bizede birşey gelmedi henüz.
babasıyla sohbet ederken bahsetti bu konudan, size danışmak istedim. Bu süreç normal midir ? yani araştırma safhası devam ediyor olabilirmi ? veya savcılık serbest bıraktığı zaman eve kağıt veya bildirim gelmemesi normal midir yada gerek yokmudur ?
mahkeme açılmamış, direkt savcılıktan bırakılmış hepsi.
Konu hakkında yorum yapabilirmisiniz rica etsem
saygılar
Cevap: Suçlama, gözaltı ve yaşanan süreç
Fikir ve gorusleriniz onemlidir
Saygilat
Takipsizlik verilmiş olabilir. Yani dava bile açılmaya gerek görülmemiş olabilir.
UYAP'tan kendisi ile ilgli dava olup olmadığına bakabilir.
Bunun için postaneden e-devlet şifresi alacak ve bununla www.turkiye.gov.tr adresine girecek.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Takipsizlik verilmiş olabilir. Yani dava bile açılmaya gerek görülmemiş olabilir.
UYAP'tan kendisi ile ilgli dava olup olmadığına bakabilir.
Bunun için postaneden e-devlet şifresi alacak ve bununla
www.turkiye.gov.tr adresine girecek.
bunu kontrol etmişler. UYAP ta her hangi bir dava yok.
ama takipsizlik verilse bile eve bir kağt, bildirim ve benzeri bir uyarı gelmezmi?
bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın lütfen
Tecrübelerinize dayanayarak bir kaç yorum alabilirsem memnun olurum
Savcılık soruşturması bu kadar sürmez ki böyle basit bir olayda.
İlk mesajınızdan anaşılan o ki, savcılık soruşturma bile açmamış.
Soruşturma açılmış olsaydı takipsizlik kararı gelirdi.
15-20 kisi gozaltina alinmis ve 3 gun nezarette tutulmus bu olayda
evlerine sabah 5 te baskin yapilmis ve pc lere el konulmus
Savciya cikmislar ve 10 dakika bile surmemis serbest birakilmislar hepsi
Ve yaklasik 2.5-3 senedir ses yok..
Simdi bu sahis polis hakkinda dava acabilirmi?
Esinin cocugunun yaninda gozaltina alinmis..hemde gercekten cok fena bir seyle suclanarak..yuz kizartici bir suclama..
Psikolojisi bozulmus,komsusu,apartman kapicisi herkes gormus..
Polis bu baskını resen mi yapmış acaba yoksa bir ihbara dayanarak mı?
Mahkemeden arama izni cikarmislar ve evleri basmislar.
Guya polisin iddianamesine gore 6 ay teknik takip yapilmis.
Savci ise boyle sacma bir sey gormedim demis.evet aynen bunu demis.
İyi de teknik takip, savcılık emri olmadan yapılmaz ki. Yanlış mı biliyorum? Ayrıca polis iddianame hazırlamaz ki, Savcı hazırlar.
Bence burada polis bir şikayet ya da belirti üzerine mahkemeden arama emri çıkartmış ve gözaltına almıştır. Gözaltı sürelerine riayet edilmiş anlaşıldığı kadarıyla. Bu konuda şikayetçi olmak için bir zamanaşımı olmalı ve muhtemelen bu süre geçmiştir.