Alarm sistemleri firması ,bir yıl dolmadan sözleşme feshini kabul etmiyor
Emlak ofisime taktırdığım alarm sistemi,birinci yılın sonunda sözleşme mucibince bir yıl daha uzadı.Bundan iki ay sonra işimi kapattım ve ofisten ayrıldım.Buna rağmen firma sözleşmenin feshine yanaşmıyor,hizmet almadığım halde sözleşme sonuna kadar ödeme yapmamı istiyor hatta kredi kartımdan tahsilatı sürdürüyor.Sözleşmedeki bu madde bir haksız kazanca yol açmıyor mu.Bu işin bir çaresi yok mu?
Cevap: alarm sistemleri firması ,bir yıl dolmadan sözleşme feshini kabul etmiyor.
Benzer bir durumda kalmıştık biz de. Avukatımız ödeyeceğiz çaresi yok demişti o zaman. Sözleşmede muhtemelen "sözleşme süresi 1 yıldır, sözleşme bitiminden 1 ay önce taraflardan biri yazılı olarak bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla 1 yıl daha uzar" anlamında bir ifade olmalı.
Ayrıca bir alarm firmasının sözleşmesinde görmüştüm, kamera kayıt ile ilgi olarak bir hile vardı: Kamera kayıt süresi için 1 dakikanın altında bir süre veriyordu ancak bunu ciddi derecede bilgisi olmayan bir kişinin fark etmesi mümkün değildi. Yani siz kamera kaydı var zannediyorsunuz halbuki sadece 20 saniyelik bir kayıt süreniz var. Siz söyleyene kadar zaten 20 saniye geçmiş oluyor.
Cevap: alarm sistemleri firması ,bir yıl dolmadan sözleşme feshini kabul etmiyor.
Bu arada ofisime kurdukları ekipman , tadilat sırasında kullanılamayacak hale geldiğinden firmaya parasını ödedim.Ona rağmen taksitleri tahsile devam ediyorlar.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca bir alarm firmasının sözleşmesinde görmüştüm, kamera kayıt ile ilgi olarak bir hile vardı: Kamera kayıt süresi için 1 dakikanın altında bir süre veriyordu ancak bunu ciddi derecede bilgisi olmayan bir kişinin fark etmesi mümkün değildi. Yani siz kamera kaydı var zannediyorsunuz halbuki sadece 20 saniyelik bir kayıt süreniz var. Siz söyleyene kadar zaten 20 saniye geçmiş oluyor.
İlginç.kayıt cihazı yokmu,yani hardisk falan..