Beni Mahkmeye Veren Servisin Açtığı Davayıı Kazandım Bundan Sonra Ne Yapmam Gerek (Ss'li)
Merhaba arkadaşlar yaşadığım olayı kısaca anlatayım küçük bir ev aleti aldık, aldığımız ürün sürekli arızalandı bende bu arızadan ötürü 3-4 kere yetkili servise götürdüm. Yetkili servis ürünü garanti dahilinde yapmayacağını söyledi bende yenisi ile değişin dedim ürünü yenisi ile değişmeyi ve tamiri ret edince bende tüketici hakem heyetine gittim. Tüketici hakem heyeti beni haklı buldu ürünün değiştirilmesini belirtti. Servis bu karara itiraz eder asliye hukuk mahkemesine benim hakkımda dava açtı. Bugün duruşmamız yapıldı ve davayı kazandım davanın sonucu ekte. Gerekçeli nedenler ise daha sonradan gelecek büyük ihtimal burada merak ettiğim ne yapmam gerek nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olur musunuz,
1-Tüketici hakem heyeti kararı garanti kağıdı vs.. tüm evrakları mahkemeye teslim etmiştim bunları geri nasıl alırım,
2-Şu an dava iptal oldu davayı ben kazandım, elimdeki bu bozuk ürünü nasıl ne şekilde iade yapmam gerekiyor,
3-Büyük ihtimal bu servis bu iadeyi almayacak ve bana ürünün yenisini vermeyecek o zaman ne yapmam gerekli nasıl bir yol izlemeliyim çünkü servis ile ben hiç bir şekilde muhatap olmak istemiyorum,
4-Asliye hukuk mahkemesinin verdiği karar son karar mıdır buna itiraz etme hakkı gibi bir durum varmıdır,
5-Davayı kayıp eden taraf mahkemeye herhangi bir ücret ödemiş midir mahkeme masrafı vs... gibi,
6-Şu an yapmam gereken ilk şey nedir arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
Karar metninin resmi,
http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0lsy.jpg
Cevap: Beni Mahkmeye Veren Servisin Açtığı Davayıı Kazandım Bundan Sonra Ne Yapmam Gerek (Ss'li)
Cevap: Beni Mahkmeye Veren Servisin Açtığı Davayıı Kazandım Bundan Sonra Ne Yapmam Gerek (Ss'li)
Şu an için 150-200 TL arası,
Arkadaşlar uzman arkadaşlar bi yardımcı olsa,
"Şu an için" diye bir şey yok.
Servisin size bu ürünü satarken kestiği fatura kaç lira ise, onu alacaksınız.
Umarım size bu ürünü satan servistir.
THH kararı zaten bu parayı icra etmek için yeterlidir. Önce servise gidip elinizdeki kararın icra için yeterli olduğunu, ama bunun için sizin icra dairesine gitmeniz gerektiği, kendisinin de bu para ile birlikte ayrıca icra ve haciz masraflarını ödemek zorunda kalacağını, karşılıklı çıkarlarınızı korumak amacı ile bu parayı size ödemesini söyleyin. Kabul etmezse icra dairesine gitmek zorundasınız ancak buradaki prosedürler hakkında benim bilgim yok.
Üstat, ürünü ben mağazadan fiş ile birlikte satın aldım ürünün fişi yok sadece garanti belgesi var,
Ürün 3 ten fazla servise gittiği için servis tamir etmedi ve ürünü yenisi ile değiştirmeyi kabul etmedi. Bende bunun üzerine tüketici hakem heyetini şikayette bulundum ve ürünün yenisi ile değiştirilmesi kararı çıktı, bunun üzerine yetkili servis karara itiraz ederek asliye hukuk mahkemesine dava açtı ve davayıda geçen günlerde kayıp etti. Servis ile uzlaşmak gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü birbirimizin gölgesine kurşun sıkıyoruz, :) bende kanuni hakların neler olduğunu anlayarak yasal olarak elimden ne geliyorsa onu yaptırmak istiyorum.