Vekalet ücretini ödemek istiyorum. Ancak avukat kabul etmiyor, icra yolu ile alacağını tahsil edeceğini söylüyor.
Tük. Mah. kararına dayanarak ( yalnız tüketici mahkemesinin kararı eda hükmü niteliğinde değil, sadece tespit hükmü niteliğinde, ) İcra dairesinde ilamlı icra takibi başlattım. Banka avukatı yapılan takibin usul yönünden hatalı olduğu gerekçesiyle icra mahkemesine icra takibinin iptali için dava açtı. Davada icra mahkemesi avukatın davasını kabul etti. Hüküm kısmında 55 TL yargılama gideri, 400 TL vekalet ücretinin ödenmesine hükmetti. Ben de mahkeme hükmünde yer alan vekalet ücretini ödemek için avukat ile görüştüm.Avukat vekalet ücretini kabul etmedi, alacağını icra yolu ile alacağını dolayısıyla tekrar bir vekalet ücreti daha çıkaracağını söyledi. Ben borcumu kabul ediyorum ve ödemek istiyorum dedim. Banka avukatı kendi tasarrufunda olmadığını bankanın alacağını icra yolu ile tahsil ettiğini kendisinin bir alakası olmadığını söyledi. Ben vekalet ücretini icra takibine konu edilmeden ödeyebilirmiyim. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.
Cevap: vekalet ücretini ödemek istiyorum. Ancak avukat kabul etmiyor, icra yolu ile alacağını tahsil edeceğini söylüyor.
Dosya numarasını belirterek PTT ile konutta (veya işyerinde) ödemeli gönderin.
Cevap: vekalet ücretini ödemek istiyorum. Ancak avukat kabul etmiyor, icra yolu ile alacağını tahsil edeceğini söylüyor.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Dosya numarasını belirterek PTT ile konutta (veya işyerinde) ödemeli gönderin.
Peki ismail bey ptt ile gönderilen ödemeyi de kabul etmez ise, birde avukat ziraat bankası vekili ziraat bankasına göndermelimiyim
Sorunuzun kesin yanıtını bilmiyorum ama bilgi olması açısından paylaşmak isterim. Ziraat Bankası bir kamu bankası olduğundan kamu kurumlarının bir hesapları vardır ve bu kapsamdaki ücretler o hesaplarına yatırılır. Bende bir kamu kurumuna dava açmıştım alt derece mahkemesi bana vekalet ücretini yükledi. Kurum vekalet ücreti için beni aradı gittim görüştüm, taksitlendirme konusunda da yardımcı oldular, hesap numarasını verdiler o hesap numarasına açıklama belirterek yatırdım, dekontun bir örneğini elden teslim ettim ödemeyi tamaladım. Burda sanki avukatın bir art niyeti var gözüküyor diye düşünüyorum.
avukatın tc kimlik nosundan, tanıdık bir bankada hesabı varsa oraya,
veya ilgili (davalı veya davacı firmanın) şubesine başvurarak oraya ,
veya davalıya iade taahütlü veya noterden ihtar çekerek, hesap nosu talep ederek
icranın önüne geçebilirsiniz.
merakım:
""""""Banka avukatı yapılan takibin usul yönünden hatalı olduğu gerekçesiyle icra mahkemesine icra takibinin iptali için dava açtı. Davada icra mahkemesi avukatın davasını kabul etti.""""""
hata neydi de bu kadar kayba sebep oldu?