boşanmak istiyor ama korkuyor...
merhaba...akrabamın bir sıkıntısı var...onu paylaşmak istedim...ablam 20 yıldır evli..özel bir hastanede çalışıyor...kocası ile problemleri var..kocası alkolik ve ona şiddet uygulamaktan çekinmiyor...çoğu gece eve gelmiyor...bir kaç yıl önce karakolluk oldular..kocasından boşanmak istiyor ama beni öldürür deyip korkuyor...2 evleri var...2 tanede 20 yaşında çoçukları...ablam bundan bir kaç ay önce facebookta biriyle tanışmış ve telefonda konuşmaya başlamışlar..kocası mesajlardan bir tanesini yakalamış..(hala facebookta görüşüyorlarmış)...ve ondan boşanacağını söylemiş..2.evi satıp kendi aramızda paylaşırız demiş...ve avukatta başvurmuş...başvurduğu avukatta telefon bilgilerini çıkarmış..(dediği ev satın alınırken en fazla parayı veren ablam kocası sadece küçük bir miktar vermiş)...ayrıca seni iş yerinde rezil edip kovduracam demiş...sonra boşanma davası açmaktan vazgeçmiş...hala şiddetine devam ediyor...defalarca alkolü brakacağını söylemesine rağmen bırakmıyor..ona bir aile avukattına danışmasını istedim ne yazıkki çekiniyor..kocasının 20 yıldır uyguladığı şiddet yüzünden sinmiş artık..davayı fiziksel zarar ve maddi zarar görmeden nasıl açmalı...çoçuklarının durumu ne olur...tazminat alır mı yoksa vermesi mi gerekir...ev ona mı kalır yoksa kocasına mı kalır...kocası onun için beni aldatıyor gibi bir beyanda bulunabilir mi...çünkü arkadaşıyla sadece facebookta görüşüyor...ne yapmasını önerirsiniz...lütfen yardımcı olun...
Cevap: boşanmak istiyor ama korkuyor...
Aile içi şiddete karşı olan vakıflar, bu konu hakkında daha fazla pratik bilgiye sahip olacağı kanısındayım.
http://www.morcati.org.tr/tr
önerin için sağol...ama hukuksal görüşte gerekiyor...ablam ne yapabilir..nasıl bir yol takip etmeli...lütfen avukat arkadaşlar yardımcı olun...
mutlaka bir avukata başvurmalı. Olayların tamamını anlatmalı. Aldatma iddiası gelebilir. Kusurlu bulunup tazminata mahkum edilebilir.
ama dayak 20 yıldır sürüyor..aldatma yüzünden başlamış değil...facebookta tanıştığı kişiyle hiç buluşmamışlar...farklı şehirdeler...yine kabahatli o mu gösterilir...
boşanma avukatı arkadaşlarda fikirlerini tavsiyelerini söyleyebilirler mi..lütfen..