Cevap: KATILAN SANIK Sıfatı
ikiniz de şikayetçi olduğunuzdan iki ayrı dava gibi düşünün.
En başta müşteki ve sanık idiniz.
Dolayısı ile ikiniz de "müşteki sanık" idiniz.
İlk dava görüldükten sonra sizin artık müşteki sıfatı ile katılmanıza gerek kalmadı. Yani karşının şikayetçi olduğu davada "sanık" durumundasınız. Sizin şikayetçi olduğunuz davaya girmenize gerek yoktu.
Ancak hakim size sordu: Davaya gelecek misin diye, siz de evet dediniz, o yüzden "katılan" sıfatı ile katılacaksınız.
Şimdi:
1- Siz Katılan diğeri Sanık
2-Siz sanık diğeri müşteki
Dolayısı ile sz Katılan sanık, dğeri müşteki sanık.
Bir yanlışlık yok gibi görünüyor bana.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Peki ben "hakaret" ile yargılanırken, karşı taraf "basit yaralama" ile yargılanıyor. Neden UYAP'da benim karşımda "hakaret" değilde, "basit yaralama" yazıyor? Ben "basit yaralama" ile yargılanmıyorum ki?
Birde bu davalar aynı duruşmada yapılmıyor mu? Hangi davaya katılacağım hangisine katılmayacağım bir türlü çözemedim. Mahkeme İstanbul'da, ben ve diğer kişi ise farklı illerdeyiz. İstanbul'a gidip duruşmalara katılmak zorunda mıyım? Ben bu kişi ile hiç yüz yüze aynı duruşmada bulunmayacak mıyım? Kafam epey karışmış durumda.
Bi fikri olan var mı acaba?
yargılandığın mahkemenin kalemine git durumu anlat... Yanlışlık varsa düzeltirler. Hem kafanda soru işareti kalmaz
Katılan olunca kararı temyiz etme hakkın oluyor bir de dava sonucueline tebliğle bildiriliyor.
Alıntı:
alpayoktay rumuzlu üyeden alıntı
yargılandığın mahkemenin kalemine git durumu anlat... Yanlışlık varsa düzeltirler. Hem kafanda soru işareti kalmaz
Zaten sorun orda efendim, ben farklı ildeyim. Telefondan da ilgilenmiyorlar malum.
kaç tane dava görünüyor ki uyapta?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
kaç tane dava görünüyor ki uyapta?
Bir tanesinde "Duruşma devam ediyor." Bir tanesinde de "Günü verildi." yazıyor.
Fakat ikisi de aynı dosya içinde. Tek dava yani.
Karşılıklı şikayetlerimizden vazgeçmeye karar verdik. Bu durumda nasıl bir dilekçe yazmalıyız? Dava ücreti vb. olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.