Babamın öldükten sonraki maaşını ne kadar alırım
merabalar benim babam 3ay önce vefat etti ve ben maaşını almak istiyorum annem ve babam ayrı oldukları için bütün parayı ben mi alacağım. şuan lise 1 öğrencisiyim ne zamana kadar parayı alırım. babamın maaşının yüzde kaçını alırım veya tamamını alabilir miyim. babam muhasebe emeklisiydi.
Cevap: babamın öldükten sonraki maaşını ne kadar alırım
Ayrı dediğiniz boşanmış mı yoksa evli ama farklı yerlerde mi oturuyorlardı?
"Muhasebe" dediğiniz nedir? Özel bir şirket miydi? Kendi işyeri miydi? Devlet dairesinde memur muydu?
Sorunuzun cevabını bilmesem de cevap verecek olanın, verdiğim soruların cevabına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Veraset ilamı ile birlikte SGK ya başvurun
Ayrı dediğiniz boşanmış mı yoksa evli ama farklı yerlerde mi oturuyorlardı?
"Muhasebe" dediğiniz nedir? Özel bir şirket miydi? Kendi işyeri miydi? Devlet dairesinde memur muydu?
"Boşanmışlardı." "Özel şirket"
sgkya başvurdum bekliyorum. ama ben ne kadar olduğunu merak ettim teşekkürler
Başka kardeşleriniz (sizin babanızdan) olup olmadığı, vefat ettiği sırada babanızın biriyle evli olup olmadığına bağlı ne kadar alacağınız. Bildiğim kadarı ile size de 18 yaşını doldurana ya da eğitiminizi bitirene kadar bir maaş bağlanması gerek. Bunun için yapmanız gerekeni Sayın Üye klavye123456 açıklamış. "Veraset ilamı" denen belgeyle birlikte en yakın SGK müdürlüğüne gitmeniz gerek.
Ancak unutmayın ki, orası özel sektör değil, devlet dairesi. Dolayısı ile sizinle ilgilenecek kişiyi bulmakta biraz zorlanma ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Görüştüğünüz kişi ile işinizi çözemezseniz ve sizi başkasına yönlendirmezse, onun amiri ile görüşmeyi ve probleminizi ona anlatmayı deneyin.
başka kardeşim yok ve babam evlenmedi
Başka hak sahibi yoksa,
tek çocuğa bağlanan maaş oranı %50 dir.
Çalışmayan,
erkek çocuga 18 yaşına kadar,okuyorsa 25 yaşına kadar,
lız çocuguna ise evleninceye veya çalışmaya başlayıncaya kadar yetim maaşı ödenir.