Bilirkişi raporu ve uzman mütalaası hakkkında
selam ; ben 2009 yılında 25.madde II. fıkra kaynak gösterilerek işten çıkarıldım. ilk iş olarak çalışma sosyal güvenlik müdürlüğüne bildirdim durumu ÇSGB'lüğü müfettişleri yapılan inceleme sonunda beni haklı buldu kıdem ve ihbar tazminatı almamı işten çıkarıldığım maddenin yanlış olduğunu bana dilekçeyle bildirdiler.
işyeri parayı ödemeyi reddedince iş mahkemesine dava açtım 2 de tanık dinlettim 2 tanıkda onlar dinletti,sonunda bilirkişi istedim. ve bilirkişide raporunda ÇSGB'lüğünü referans alarak beni haklı bulan bir rapor düzenlemiş.
şimdi sorularımı sormak istiyorum;
1: rapor kıdem ve ihbar tazminatımı hesaplamış bilirkişi fakat 3 senedir var olan yasal faiz rapora konmamış.bunu nasıl talep ederim
2: maddi durumum iyi olmadığı için avukat tutmamış olmama rağmen yaklaşık 500tl'lik masraf yaptım(bilirkişi,tanık,harç parası gibi)
eğer davayı kazanırsam bunları geri alabilirmiyim.
3: ÇSGB ve bilirkişi raporu hakim kararında ne denli etkilidir. uzman mütalaası almama gerek varmıdır.
4:işten haksız nedenle çıkarıldğım için 10 ay boyunca işsizlik maaşı alamadım bunu nasıl talep edebilirim.davanın bitmesimi gerekli
cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler umarım adalet bir gün herkes için gerçekden yerini bulacakdır.
Cevap: bilirkişi raparu ve uzman mütalaası hakkkında
lütfen yokmudur bir bilen yardım edecek olan birde ıslah dilekçesi ne oluyor 7gün içersinde mahkemeye vermem gerekiyormuş.