Şirket adına faturadan icradan tutuklama
sayın arkadaşlar;
bundan 3 sene önce falan açmış oldugum şirket adına bulunan birkaç gsm faturası var ve şirket halen iflas veya kapanışı yapılmadı. bu faturaların adıma geçtigini ve benden tahsil edilecegi hakkında bir telefon geldi yaklaşık 2 ay önce ve bu gün de bir avukatlık bürosundan arayarak bu borçlardan dolayı icra mahkemesi tarafından adıma tutuklama cıktıgını bir kaç gün içinde kapıma bir polis gelerek beni karakola götürecegini ve gbt me işlenecegini ve tutuklanacagımı daha sonra çıktıktan sonrada tekrar bu borcu ödemem için bana bir tebligde bulunacagı hakkında birşeyler söyledi. ben şu an tek çalışıyorum ve bir çok borcumu taksit taksit ödemekteyim ve adıma şu an maaş haczide bulunmakta ve tutuklama çıkmışmıdır yoksa bir caydırma amaçlı mı aramışlardır yardımcı olabilecek var mı ve nasıl ögrenebilirim bu dosyayı?
Cevap: Şirket adına faturadan icradan tutuklama
Şirket adına açılan kayıttan zuhur eden borçlar şirket malvarlığından tahsil edilir, şahıslardan değil. Fakat hat alınırken ortakların kefilliği falan isteniyorsa ki zannetmiyorum, ancak o zaman şirketten alınamadıysa şahıslara başvurulabilir fakat bu çok zayıf bir ihtimal. Genel olarak kamu alacakları dışındaki borçlar şirketin tüzel kişiliğinden tahsil edilir, ortak veya müdürlerden değil. Kanımca avukat gözünüzü korkutmak istemiş, yoksa bu borç şahıs borcu bile olsa ben daha kimsenin gsm faturasını ödeyemediğinden hapse girdiğini duymadım, görmedim. Sitedeki avukatlardan bir görüş gelmezse bence tanıdık bir avukata danışarak icra dairesinden borcun şahsınıza rücu edilemeyeceğine yönelik itirazda bulunun.