Asliye Ceza Temyiz Sınırı
Öncelikle herkese merhabalar. Bugün sonuçlanan davamla ilgili olarak karar henüz elime ulaşmadığı için kafama takılan bir konuyla ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Daha önceden 5 Ay hapis 375 tl para cezası bulunan bir HAGB var idi bugünkü duruşmada ise hakim 1 yıl 1 ay hapis cezasını ağır tahrik indirimleri uygulayarak 2 ay 7 güne onuda 1600 TL para cezasına cevirdi. Yanlız ben beraat bekliyordum kararı temyiz etmek istiyorum. Hakim kararı okurken temyiz yolu açık falan demedi. Bu kararı temyiz etme şansım varmı? kesinmidir sizce
Cevap: Asliye Ceza Temyiz Sınırı
Demediyse yoktur.Karar kağıdına bakın, GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ yazan kısmın alt tarafını okuyun.Orada aldığınız cezayı yazar ,
peşinden gelen maddede sanığın ,sanık müdafinin ve katılanın yüzüne karşı kesin olmak üzere yada temyiz yolu açık olmak üzere verilen karar açıkca okunup usulen gerekçesi ana hatları ile anlatıldı yazar.
Yani kesinse kesin olmak üzere,itiraz edebiir durumu varsa temyiz yolu açık olmak üzere der.Hangi hükümle yazıldığına bakıp anlayabirsiniz.
Kesin karar gibi görünüyor. Daha önceki cezaya dikkat edin.
Karar yazıldı arkadaşlar Anayasa mahkemesinin bir kararına istinaden Hapis cezasından para cezasına çevrilen suçlarda temyiz sınırı olmuyormuş. Bizde süre tutum dilekçesi verdik.. artık yargıtayın sonucunu bekleyeceğiz. Birde şunu merak ediyorum eski cezam 6136 sayılı kanuna muhalefet suçuydu 5 Ay hapis 375 TL para cezası.. Eğer sonuç alehime olursa bu cezanın yatarı varmıdır yoksa denetimli serbestlikten yararlanabiliyormuyum?