Kasko iptali ve araç rehini
merhaba
1 aylık aracımla ne yazık ki 2 kaza yaptım(kapıyı sürttüm 2 gün sonra kamyon çarptı.) kasko 7 bin hasarı ödeyecek ama kaskoyu iptal ediyor.
daha doğrusu kaskoyu iptal ediyoruz ama servise parayı ancak müşteri iptali onaylarsa geçeriz diyor. servis te kasko teslim onayını almadan arabayı teslim etmem diyor.
ilk olarak kasko tek taraflı iptal hakkını kullanıyorsa neden günlerdir iptal gerçekleşmiyor ve beni iptal için zorluyorlar(kasko aracı sigorta şirketi ve servis).
2. olarak aracın tamiri bitmiş ve irsaliyeler elime geçmiş durumda. kasko her türlü hasarı ödeyecek ve tamir bitmiş. bu durumda ne hakla aracımı alıkoyuyorlar. poliçede de böyle bir madde yok.
bu gaspa girmez mi?
gasp olarak tabir ettiğim durum hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim
teşekkürler.
Cevap: Kasko iptali ve araç rehini
kasko iptalini onaylamayın, 1 senelik sözleşme yaptınız, bedelini ödediniz, iptalini kabul etmeyin.
hasarı ödemiyorsa, yazılı ihtar gönderin posta ile ve tahkim kuruluna başvuracağınızı belirtin, 15 gün içinde cevap gelmezse , hasar bedelini siz cebinizden ödeyin ve tahkim kuruluna başvurun.
sigorta tahkim kurulu diye aratabilirsiniz.
Alıntı:
EK.. rumuzlu üyeden alıntı
gasp olarak tabir ettiğim durum hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim
teşekkürler.
GASP sayılması için fiziksel güç kullanarak ya da silah zoru ile malınızın elinizden alınması gerek. Burada gasp olarak nitelendirilebilecek bir olay yok.
Sigortacılar cevaplasın ama, benim bldğim bir hasara karşılık sigorta ettiriyorsunuz, hasar oluştuğunda sigorta zaten bitmiş olur, Sigortanın devamı için ayrıca para ödemeniz gerek diye biliyorum.
1 yıl süresince sigorta ettiriyoruz, kaç hasar olursa olsun, sigortacı kendi fes edemez.
isterse sigortalı fes eder.
ayrıca para ödemesine gerek yok,
"hasar ikamesi" denen bir olay var.
Sigortacı bir hasar ödediğinde, sigorta değerini ödediği hasar kadar düşürür.
Bu yüzden tekrar bir sigorta primi ödemek gerekir.
Kimi poliçelerde ise bu risk de sigortalanmıştır.
bu çoook eski bi durum artık butun sigortalarda otomatik zeyil ile hasar sonrasında poliçe prim yenilemesi var.
birşey ödemiyorsunuz,
öyle bile olsa, teminat düşer, sigorta iptal edilmez.