Telefondaki konuşmalar sözleşme niteliği taşır mı?
Merhabalar,
En başından itibaren taşınma durumum olduğu için Turksat Kablo Tv ve Kablo internet hizmeti için herhangi bir sözleşme ve taahhüt imzalamadım.2 yıldan fazla otomatik ödeme ile faturalarım eksiksiz ve düzenli ödendi.3 ay kadar önce taşınacağım için 2 sokak yukarıdaki yeni adresime nakil istedim.(29.09.2012) 3 apartman yakında hizmet vardı.Fakat bizim binada yoktu.Nakil veremeyecekleri için hizmet iptal edildi.Taşınmadan önce turksat prosedürlerine uyarak önce online ön iptal, 10 gün içinde de faks ile yazılı başvuru ile iptal gerçekleşti.
Artık online abonelik ve tüm işlemlerimi takip edebildiğim Resmi sitesinde “Adınıza fatura bulunmamaktadır” yazmaktaydı.Herşey yolunda derken 1 ay sonra 31.10.2012 tarihli fatura mail olarak geldi.Turksat adına vaktiyle defalarca arayıp rahatsız eden taşeron firmalardan birine “adını bile tam olarak bilmediğim bir hizmet için evet denildiği gerekçesi ile” eylül 2012 ye 1 adet Eylül, 12 adet Ekim 2012 ye defalarca fark yansıtılmak suretiyle ve kapalı olan hizmet için 10 günlük fark ile beraber yaklaşık 120 TL haksız bir fatura mail adresime yollandı.
Bu faturayı kabul etmediğimi belirtir bir yazıyı(23.11.2012),iadeli taahhütlü son ödeme(26.11.2012)dolmadan ellerinde olacak şekilde yolladım.İtiraz yazımda; hukuki yollara ve BTK ya başvuracağımı da belittim.Ayrıca hizmet aldığım süre boyunca yaptıkları haksız tahsilatlarının olduğunu bu tutarın da tarafıma iade edilmediğini belirttim.
-Öncelikle telefondaki konuşmalar sözleşme niteliği taşır mı?
-Haksız bu 120 TL lik faturaya icra takibi yapabilirler mi?
-İtiraz yazıma karşılık henüz herhangi bir cevap verilmedi.
-Hakem heyetine başvurmalı mıyım,süre sıkıntım var mıdır?
Ne yapmamı önerirsiniz.
teşekkürler,iyi çalışmalar.