Cevap: Kamu Konutları Hk.
Yakıt parasını sizden hangi kurum veya kuruluş talep ve tahsil etmişse, o kuruma müracaatla ret cevabı almış olmanız gerekir. Eğer doğru kuruma dilekçe vermiş ve ret cevabı almışsanız. Söz konusu kurum aleyhine (muhtemelen lojmanlarınız MSB'lığına tahsislidir) İdare Mahkemesinde (Böge İdare Mahkemesi değil) tüm mağdurlar olarak tek dilekçe ile bir iptal ve tam yargı davası açamanız gerekmektedir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Sizin de değindiğiniz gibi daha önce ilgili kuruma iade talebinde bulunduğumuz bir dilekçe yazmıştık. Red cevabını 29 Kasım tarihli üst yazı ile tarafımıza bildirdiler. Dolayısıyla açacağımız davada ilgili yazışmaları ek olarak ta sunacağız. Buradaki asıl amaçlarımızdan biri de aslında bundan sonraki dönemde bir takım dairelerin boşa çıkması durumunda benzer sıkıntılar yaşamamamız. Bu konuya da dava dilekçesinde değinerek ileriye dönük bir tedbir kararı aldırabilirmiyiz acaba?
Lojmanları size tahsis eden kurum hukuka aykırı olarak fazladan aldığı yakıt paralarını mahkeme kararı ile iade etmek zorunda kalırsa bir daha böyle bir tasarrufta bulunacağını düşünmüyorum. Sizin olayınızda tedbir kararı söz konusu olamaz.
Merhabalar... Bir köyde sınıf öğretmeniyim. Okula bağlı lojmanda oturuyorum. Lojmanımızın kazan dairesi aşamasında iken okulun kazan dairesine bağlanılacak gibi yapılmış olacak ki; lojmana ait bir kazan bacası yoktu. Bizler kendi imkanlarımızla kazanı ve kalorifer sistemi bulunan lojmanın içinden bir baca yaptık. Konutta oturduğumdan bu yana da kömür giderlerini biz ödüyoruz. Şöyle mevzuatları biraz inceleyince (bununla ilgili bir sürü milli emlak tebliğleri, yönetmelik,kanun ve hatta mebe bağlı özel bir konut dağıtım yönergesi bile var.) yakıt giderlerinin belli hesaplamalar doğrultusunda kurumca ödenmesi gerektiğine dair bir öngörüm oluştu. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Kömür alımlarına dair herhangi bir faturamız da yok. Bir başvuru veya dava ile kazanacak olursam geriye dönük ödemeler için nasıl bir yol izlenebilir. Teşekkürler...Ayrıca ben bu konuta gelene kadar da oturanlardan kira bedeli alınıyordu. MEB Konut dağıtım yönergesi gereğince yaptığım başvuru ile kira bedellerini de geri aldık ve şu anda kesilmiyor. Yani söz konusu lojman kira bedeli alınmayan bir köy okul lojmanı...