Boşanma davası açmak ve oğlumun velayetini almak istiyorum
Ben 30 yaşındayım eşim 19 yaşında 2 yıllık evliyiz 01/12/2012 tarihinde eşimin beni kendi akrabasıyla ( evli ve iki çocuk babası ) aldattığını öğrendim evde bırakmış olduğum telefonumdan akrabasını aradığını sesli görüşmenin kaydıyla teyit ettim. Mevcut konuşma kayıtlarını muhafaza içinde saklıyorum, Bu kaydın varlığında haberdar olmasının ardından 02/12/2012 tarihinde saat 09:45 sıralarında evde olmadığım saatte akrabasıyla oğlumu da alarak evden kaçtı. Kaçmalarının ardından akrabalarını ve eşimin kaçtığı akrabasının eşiyle görüştüm şüphelendiğini ve iki çocuğunun daha önce eşimin evlerine geldiğini ve babasıyla ayrı odaya kapandığını belirtti. Adamın eşinin kardeşleri eniştelerini ve eşimi öldüreceğini söyledi aynı şekilde eşiminde ailesi (anne ve babası) bunu söyledi üzerinden geçen zaman zarfında sadece adama zarar vereceklerini belirttiler. Benim oğlum 16 aylık bu durumda can güvenliği tehlikede oluyor ve can güvenliğinden endişe etmekteyim. Tek yapabildiğim emniyet müdürlüğüne durumu açıklamak oldu fakat sadece kayıp olarak işlem yapıldı. Eğer sağ salim bulundukları takdirde boşanma davası açacağım bu durumumda oğlumun velayetini almam mümkün mü ?
Cevap: Boşanma davası açmak ve oğlumun velayetini almak istiyorum
Elbette mümkün. Fakat çocuğun yaşı itibariyle kanunlar anneden yana. Bu nedenle iyi bir avukat tutmanız ve davanızın sağlam ispatlanması gerekli.