Ayipli mal iade almiyorlar vede ayipli olan mallarimi teslim etmiyorlar
Merhabalar daha önce konu acmisdim ama cevap bulamadim ne yazikki gene burda bi konu acmak istedim. Evime yeni mobilya satin aldim vede yurt disina sevk edilmesi hakkinda satici ile anlasma sagladim. Satis sozlesmemizde ALMANYAYA gidecekdir. Nakliye aliciya aittir dipnotu tuttuk vede anlasma sagladik. Istedigim tarihde mabilyayi göndermelerini istedim vede gidecek ádres isim vede bilgileri onlara yazili bir sekilde beýan ettim. Beyan ettigim halde bunlar gizli kapakli olarak baskasi adina mobilyayi gönderip ödedigim nakliye ücreti haricinde tekrardan beni nakliye ücretine tabi tuttular vede mobilyalarimda orjinalinden cok farkli cok degisik vede bir cok yerinde ayipli kirik yanlis imalat hatalarinin oldugunu fark ettim fakat gönderilen nakliye sirketinde bizim ismimiz olmadigi icin vede adam mobilyayi teslim aldiginda eksiksiz tam olarak aldigina dair nakliye sirketine imza vermis.
Özet olarak benim magduriyetimi nakliye sirketi cözmüyor cünkü üstüne bir sorumluluk olmadigini söylüyor haklida. Ayrica satici mal sigortasida yapmamis nakliye sirketi ile. Mobilya teslim oldugunda hemen fotograflarini cekip saticiya gönderdim falan 6 aydan beri benim magduriyetim giderilmedi vede gönderdigim dedigi mobilya suanda hollandada. Babam bir cok avukat ile görüsmüs hic bir hak talep edemezsiniz demisler neden bunu cok merak ediyorum yardimci olursaniz sevinirim baya bi uzun bir yazi oldu ama gerekirse anayasa mahkemesine kisisel basvuru yapicam bu sekilde hak talep edememe gibi haksizlik olurmu?
Birde saticinin avukati zaman asamindan bahsetmis ayipli mallarde zaman asami süresi nedir?
Simdiden cok tesekkür ediyorum kolay gelsin.
Cevap: ayipli mal iade almiyorlar vede ayipli olan mallarimi teslim etmiyorlar
nakliye alıcıya aittir mi yazıyor yoksa nakliye şirketi alıcıya aittir mi yazıyor?
mobilya başkasına teslim edildiyse o başkasında siz teslim almayınız ve satıcıdan mobilyalarınızı teslim etmesini isteyiniz. Satıcının sorumluluğu malı size teslim etmektir.