Birinci dereceden akrabalar kişinin lehinde şahitlik yapabilir mi?
2010 yılında anlaşmalı olarak boşandım.Ayrıldığım eşim bir bankada yönetici kadrosunda çalışmakta boşanırken çocuklarımın velayetlerini kendisine vermemi istedi gerekçe olarak
özel sağlık sigortası olması ve çocuklarımın daha iyi sağlık hizmeti almalarını sağlamak olduğunu söyledi.Boşanma sonunda her ikimiz de nafaka ve ya tazminat istemediğimize dair imza attık.Evliliğimiz içerisinde yapılmış olan müşterek borcumuzu ben üstlendim ve kendi isim ve hesap numarasına otomatik ödeme emri vererek ödedim(banka kayıtlarını mahkemeye sundum)Anılan borç biter bitmez aynı hesap numarasına küçük oğlum için 250 tl ''masraf'' adı altında otomatik ödeme talimatı verdim.Büyük oğlum içinde şayet annesinin yanında okula giderse 250 tl ödemeyi düşünüyordum.Fakat eski eşim bana çocuklarımın masraflarına (sağlık,giyinme,internet,telefon parası vb.) ortak olmadığım için iştirak nafakası davası açtı.İlk duruşmada eski eşimin avukatı benim maaş bordrom un istenmesini hakimden talep etti.(Ben dava dosyasına zaten koymuştum)Dava 24 aralık tarihinde ikinci defa görülmek üzere ertelendi.Fakat avukat eski eşimin kız kardeşini ve erkek kardeşinin karısını şahit olarak bu mahkemeye getirecek.Ben bütün açıklamalarımı banka dekont ve mühürlü çıktılarıyla ibraz ederken bu kişilerin söyledikleri mahkemenin gidişatını etkiler mi?Söyledikleri alenen yalan olacağı için bu yalancı şahitlik olmaz mı?Ben kendi kendimi temsil ediyorum avukatım yok.
Şunu da açıkça belirteyim benim amacım çocuklarıma para vermemek değil bilakis ekonomik gücüm oranında maksimum yardımı yapabilmektir.
Cevap: Birinci dereceden akrabalar kişinin lehinde şahitlik yapabilir mi?
Tanıklar çocukların ihtiyaçları için dinlenecektir. Mümkün. Şahitler elbetteki resmi kayıtların aksini iddia ederlerse şahitlikleri itibar görmeyecektir.