Habersiz çek hasabı kapatılması.
Öncelikler merhabalar, bankamla ilgili ticaret ahlakına yakışmayan bir sorunum var. Yaklaşık 1 yıldır çalıştığım Kuveyt Türk Bankası hiçbir sorun (borçlarımı zamanda öderim, istenilen her evrağı zamanda iletirim vs.) yokken çek hesabımı benden habersiz bana haber verilmeden iptal etmiş. Tahminim o banka çalışanlarıyla arası çok iyi olan bir firma yetkilisiyle iş anlaşmamıza son verdik, bu 3. şahısın bu konuda etkili olduğunu düşünüyorum. Böyle birşeyi kabullenemiyorum. Bu durumu mahkemeye götürebilirmiyim bundan emin değilim. Yapılan haksızlığı nasıl giderebilirim?
Cevap: Habersiz çek hasabı kapatılması.
Nasıl ki bir banka sizi kendisi ile çalışmaya zorlayamazsa, sizin de bankayı zorlayabileceğinizi sanmıyorum.
Bu bankanın bir kararıdır, siz de gider ve başka bir banka ile çalışırsınız.
Ancak kurumsal bir yapının karşısındaki büyük bir şirket de olsa bu şekilde etkileneceğini zannetmiyorum. Bana kalırsa, bankanın bir çalışanı (Örn. şube müdürü) etkilenmiş ve olay da onın eserdir. Bu yüzden bankanın genel müdürlüğüne bir yazı yazın, gerekirse gidin ve çek hesabınızın neden iptal edildiğini öğrenmek istediğinizi söyleyin.
Ancak bu bankanın genel müdürlüğünün bir kararı ise, yapabileceğiniz bunu sosyal medyada ve çevrenizde duyurarak, başka kişilerin de söz konusu banka ile çalışarak mağdur olmasını engellemek.
Genel müdürlükle görüştükten sonra sonucu burada da paylaşın ki, bu yazılara ulaşanlar neden olduğunu ve nasıl çözülüdğünü öğrensin.